ALERTA. Primul judet din Romania in care masca devine obligatorie si pe strada! Varstnicilor li se recomanda sa evite iesirile din casa

Purtarea mastii devine obligatorie pe strazile din municipiul Iasi si in localitatile din judet. Este una dintre masurile disperate impuse de autoritatile judetene, dupa cresterea numarului de infectii cu SARS-CoV-2, pentru a se evita carantinarea orasului.


Alte reguli care amintesc starea de urgenta sunt triajul la intrarea si accesul a maximum 100 de persoane in piete si dezinfectarea spatiilor publice pe timp de noapte.

Autoritatile din Iasi reintroduc o parte din regulile starii de urgenta, din cauza numarului in crestere de infectari cu noul coronavirus, si anume sa evite aglomerarile din piete sau mijloacele de transport in comun, iar masca de protectie va fi obligatorie chiar in aer liber.

Autoritatile spera ca aceste masuri sa limiteze numarul de infectari in incercarea de a evita o intrarea a intregului municipiu in carantina. De asemenea, se va lua temperatura oamenilor la intrarea in piata, iar numarul de persoane care vor putea intra in perimetrul pietei va fi limitat la 100.

Mai mult, sunt reguli noi si pentru comercianti, si se reia dezinfectarea strazilor pe timp de noapte. Varstnicii li se recomanda sa evite iesirile din casa, cautandu-se solutii pentru a fi ajutati. (G.G.)

Leave a Reply