Inca o tara europeana ne INCHIDE frontiera in nas! Romanii care si-au rezervat vacante acolo, intai vor sta in carantina 14 zile

Romania a fost inclusa pe lista statelor din categoria C de catre autoritatile cipriote, alaturi de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Serbia si Suedia, iar cetatenii care provin din statele incluse in categoria C le este interzis accesul in Cipru in scop turistic.


Mai pot intra in aceasta tara rezidentii care obtin o autorizatie de calatorie si prezinta un test negativ la Covid-19.

Cetatenii ciprioti si cetatenii straini cu rezidenta legala in Cipru pot intra cu conditia prezentarii documentelor care atesta rezidenta, a autorizatiei de calatorie obtinute prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore inaintea deplasarii si testului molecular RT-PCR negativ pentru infectia cu COVID-19.

Testul poate fi efectuat fie in Romania, intr-un laborator acreditat, fie in aeroport, la sosire. alte categorii de persoane (posesori de pasapoarte diplomatice aflati in misiune, oameni de afaceri sau de stiinta care trebuie sa calatoreasca din motive profesionale, sportivi care au contracte incheiate la cluburi din Cipru, specialisti cu contracte de munca, cazuri umanitare etc.) pot intra doar cu conditia obtinerii unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot.

Cererile, insotite de documente doveditoare, vor fi transmise prin intermediul postei electronice la e-mail-ul: covid19@crmd.moi.gov.cy. Pe langa permisul special, la intrarea pe teritoriul Republicii Cipru trebuie prezentata autorizatia de calatorie obtinuta prin intermediul portalului www.cyprusflightpass.gov.cy cu 24 de ore inaintea deplasarii si un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu COVID-19.

Pentru cei cu permise speciale, testul poate fi efectuat doar in Romania cu maximum 72 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Republicii Cipru si atestat printr-un certificat redactat in limba engleza.

Necompletarea autorizatiei de calatorie pe portalul www.cyprusflightpass.gov.cy poate conduce la blocarea imbarcarii si se sanctioneaza cu amenda de 300 de euro.

De asemenea, toate persoanele care sosesc in Republica Cipru din state incluse la categoria C trebuie sa se autoizoleze pentru o perioada de 14 zile. (G.G.)
Leave a Reply