Romanii care se intorc din Serbia sau din Muntenegru intra in carantina pentru 14 zile. VEZI lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a stabilit o lista cu tarile din care, atunci cand cetatenii romani se intorc in Romania, vor intra in carantina. Durata carantinei este de 14 zile. Masura intra in vigoare la data de 27 iulie, ora 0,00.


Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotararii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

ZONA GALBENA (carantina 14 zile): Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Bahrain, Bolivia, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Eswatini, Guatemala, Honduras, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kirghizstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Mexic, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Rusia, Serbia, Singapore, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Masura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o calatorie internationala din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul national, respectiv: cetateni romani, cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European ori ai Confederatiei Elvetiene, ori persoanelor care se incadreaza la una dintre exceptiile prevazute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locatie declarata de aceasta sau, dupa caz, intr-un spatiu special desemnat de autoritati. Carantina se recomanda tuturor persoanelor care locuiesc la aceeasi adresa. (G.G.)

Leave a Reply