PE SURSE. Seful Jandarmeriei Romane risca un dosar penal, dupa ce si-ar fi pontat sute de ore suplimentare in perioada starii de urgenta. Ministrul Marcel Vela a dispus declansarea unui control intern

Directia Generala de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declansat verificari la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane (IGJR), solicitand toate documentele oficiale privitoare la salariile incasate de seful institutiei, Bogdan Enescu, in perioada aprilie – iunie.


Conducerea MAI are suspiciuni ca Enescu a pontat sute de ore suplimentare executate mai ales noaptea si in zilele de weekend, fara acordul ministrului de Interne, au precizat surse din Politie. Verificarile vizeaza si alti angajati ai Jandarmeriei, printre care si iubita lui Bogdan Enescu.

Si Directia Nationala Anticoruptie a deschis o ancheta in acest caz si a solicitat documente justificative. E vorba despre cercetari in rem (adica fata de o situatie, nu fata de o persoana).

Colonelul Bogdan Enescu, numit in luna decembrie in functia de sef al Jandarmeriei Romane, vine din pozitia de inspector-sef al Jandarmeriei Ilfov, pe care o ocupa din 2013. El a intrat in jandarmerie in 1996, an in care a absolvit Academia de Politie ”Alexandru Ioan Cuza”.

In cei 23 de ani de activitate a ocupat o serie de functii, de la comandant de pluton instructie si misiuni, comandant de detasament si sef de stat major pana la aceea de inspector-sef.

Enescu este licentiat in drept si are doua masterate, unul in management public, iar celalalt in administratie publica si integrare europeana, ambele obtinute la Academia de Studii Economice din Bucuresti. De asemenea, este absolvent al mai multor studii postuniversitare la Universitatea Nationala de Aparare ”Carol I”.

Seful Jandarmeriei Romane, Bogdan Enescu, nu a putut fi contactat pana la publicarea acestui articol, pentru un punct de vedere. (V.E.)

Sursa: G4Media

2 thoughts on “PE SURSE. Seful Jandarmeriei Romane risca un dosar penal, dupa ce si-ar fi pontat sute de ore suplimentare in perioada starii de urgenta. Ministrul Marcel Vela a dispus declansarea unui control intern

  1. Asa face și un nesimțit de la o secție de poliție din Timișoara. ”Controlează” dispozitivele de ordine publică din teren numai în weekend și după ce ”a controlat” împreună cu șoferul merge să facă cumpărături cu autoturismul de serviciu, se întoarce la secția de poliție, mai linge niște hârtii pe la birou, și apoi se pontează nesimțitul de șef de secție precum și pe șofer câte 4-5 ore într-o zi de weekend. Măcar cumpărăturile de și le-ar plăti dar și alea sunt protocol pentru secția de poliție de la ”cunoștințe”. Într-o lună bună se adună 600-700 RON la salariu.

Leave a Reply