BREAKING! Focar de Covid-19 la spitalul OncoHelp din Timisoara. VEZI cate focare de coronavirus are in supraveghere DSP Timis

Focar de coronavirus la un centru de tratare a cancerului din Timisoara, unde au fost confirmate zece cazuri. Este al saptelea focar de Covid-19 din judetul Timis, insa aceasta situatie s-ar putea agrava zilele viitoare, in conditiile in care inspectorii DSP mai au in desfasurare 31 de anchete epidemiologice


Noua asistente si infirmiere, dar si un pacient de la centrul de tratare al cancerului, OncoHelp din Timisoara, au fost depistati cu Covid-19, acesta fiind cel mai nou focar din judetul Timis. Alte sase focare mai sunt active, in timp ce orasul Faget se afla in carantina. 

Potrivit Directiei de Sanatate Publica Timis, marti, in spitalele din Timisoara si din judetul Timis sunt internati 169 de pacienti cu Covid-19. Dintre acestia, noua erau la Terapie Intensiva. Inspectorii DSP Timis au in desfasurare 31 de anchete epidemiologice in locuri in care au fost depistate cazuri de Covid in judet, iar in ultimele 24 de ore au fost prelucrate 2.396 de teste.

DSP are in supraveghere 7 focare de Covid in Timis: la fermele Smithfield unde sunt 174 de cazuri confirmate, la Spitalului privat Premiere unde sunt 6 cazuri, la Spitalul de Psihiatrie din Gataia unde sunt 12 cazuri, la fabrica Zoppas din Sannicolau Mare -3 cazuri, in comuna Gottlob – 11 cazuri, la centrul de tratare a cancerului OncoHelp din Timisoara – 10 cazuri, acesta fiind ultimul focar depistat. Este vorba de noua asistente si infirmiere, respectiv un pacient.

La Faget, oras intrat in carantina inca de duminica, au fost confirmate pana in acest moment 52 de persoane cu coronavirus, dar si 2 decese.

De la inceputul pandemiei s-au inregistrat 134 de cazuri de infectari in randul cadrelor medicale din Timis, dar si 67 de decese ale unor locuitori din Timisoara si din judet confirmati cu Covid-19. (G.G.)

Sursa: news.ro

Leave a Reply