Masca de protectie si in AER LIBER! Inca un judet din Romania a decis sa impuna masuri drastice de protectie a populatiei impotriva Covid-19

Cresterea rapida a numarului de persoane infectate cu noul coronavirus a determinat inca un judet sa ia masuri stricte de protectie a populatiei.


Astfel,  in Arges, cetatenii vor fi obligati sa poarte masca de protectie in aer liber.  Persoanele cu varste de peste cinci ani sunt obligate sa poarte masca de protectie in spatiile publice deschise, daca se formeaza grupuri mai mari de doi indivizi.

Obligativitatea purtarii mastilor in aer liber va fi valabila incepand de joi si este valabila atunci cand se formeaza grupuri de peste doua persoane.

Totodata, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a hotarat ca mijloacele de transport in comun nu vor mai avea voie sa plece din statii daca nu toti pasagerii poarta masca si este interzis transportul in picioare.

Restaurantele de tip fast-food si salile de jocuri de noroc vor avea programul limitat pana la ora 22 in timpul saptamanii si, in weekend, pana la ora 23.

„Astazi, in urma discutiilor si dezbaterilor, a intalnirilor, am identificat o serie de alte masuri restrictive pe care le vom adopta in perioada imediat urmatoare. Toate evenimentele private vor putea sa se desfasoare pana la ora 22 in timpul saptamanii si in weekend pana la ora 23. Toate deciziile intra in vigoare din momentul acesta, cu exceptia obligativitatii purtarii mastii, care intra maine dimineata. Nu exista un termen, pana cand consideram ca amenintarea nu mai e atat de mare”, a spus prefectul de Arges, Emanuel Soare. (G.G.)

Leave a Reply