BREAKING. Masca de protectie devine obligatorie si in Timis! VEZI ce alte interdictii Covid-19 a decis Comitetul pentru Situatii de Urgenta

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a decis ca masca de protectie, care sa acopere gura si nasul, sa devina obligatorie in spatiile publice.


Este vorba de piete, targuri, zone de asteptare, statii de transport public, peronul garilor, autogari, aeroport, punctele de trecere a frontierei, in exteriorul obiectivelor turistice, parcuri, serbari publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive sau publice.

Se excepteaza de la aceste masuri persoanele care desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitanta (temperatura ridicata, umiditate crescuta), sportivii care se afla pe terenul de sport precum si copii cu varsta mai mica de 5 ani.

Se interzice functionarea operatorilor economici, (spatii destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri, si altele asemenea) in intervalul orar 23,00 – 6,00.

De asemenea, se interzice organizarea targurilor, oboarelor, iarmaroace si piete de vechituri pana in la incetarea starii de alerta, insa se excepteaza pietele agroalimentare, unde clientii vor purta masti de protectie iar comerciantii vor purta manusi si masti de protectie.

Respectarea aplicarii masurilor adoptate se va urmarii de catre structurile Ministerului Afacerilor Interne, Politia Locala si Directia de Sanatate Publica judetului Timis si alte institutii cu atributii de control.

Prevederile Hotararii devin obligatorii incepand cu data de 1 august 2020, incepand cu ora 19,00, pe intreaga perioada a starii de alerta. (G.G.)

Leave a Reply