Politisti spagari de la Rutiera, arestati pentru 30 de zile! Ofiterii DGA au saltat nu mai putin de 9 agenti, acuzati de luare de mita si fals

Sase politisti de la Serviciul Politiei Rutiere din cadrul IPJ Maramures au fost arestati preventiv pentru o perioada de 30 de zile, in urma deciziei luate de catre magistratii Tribunalului Maramures.


Potrivit Baiamare24.ro, cei 6 politisti care acceptau mita de la soferii care conduceau neregulamentar sunt:

Claudiu-Liviu Bude, cercetat pentru savarsirea infractiunii de luare de mita;

Cristian-Vasile Pop, cercetat pentru savarsirea infractiunii de luare de mita
si favorizarea faptuitorului;

Gheorghe Onisie, cercetat pentru savarsirea infractiunii de luare de mita si fals intelectual;

Cosmin-Bogdan Chivu, cercetat pentru savarsirea infractiunii de luare de mita;

Tiberiu Topan, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si fals intelectual;

Sorinel-Simion Les, cercetat pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

In acelasi dosar se mai regasesc alti trei politisti, Claudiu Bran, Dorin Pop si Bogdan Sarca, dar acestia n-au fost retinuti de procurori intrucat ar fi incheiat acord de recunoastere a faptelor.

Din investigatia procurorilor reiese ca spagile cele mai consistente erau incasate de doi dintre politistii arestati, pe sectorul de drum DN1C (Baia Mare – Satu Mare), pe raza localitatii Sabisa.

Pentru a scapa de amenda sau de suspendarea permisului, soferii prinsi de radar plateau sume cuprinse intre 600 si 1.200 de lei.

Pe alte sectoare de drum, spre exemplu DN1C (Baia Mare – Satulung – Somcuta Mare), unde actionau alti politisti, sumele incasate ilegal erau intre 200 si 400 de lei. (V.E.)

 

Leave a Reply