ATENTIE! Acces interzis in 4 localitati din judetul Arad! Din cauza focarelor de Covid-19, au fost plasate in carantina

Patru localitati din Arad au intrat in carantina din cauza focarelor de Covid-19, in urma deciziei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad. Este vorba despre Gurahont, Bontesti, Seleus si Moroda. Masura a fost confirmata, sambata dimineata, printr-un ordin al Departamentului pentru Situatii de Urgenta.


“Propunerea carantinarii acestor localitati a fost facuta de Directia de Sanatate Publica Arad, in urma cresterii numarului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar CJSU a aprobat masura. Carantina a intrat in vigoare de astazi, cand a fost emis un ordin de catre seful DSU, domnul Raed Arafat”, a declarat, sambata, prefectul judetului Arad, Gheorghe Stoian.

De la inceputul pandemiei, in judetul Arad au fost depistate infectate cu noul coronavirus 1.045 de persoane, iar 83 au decedat.

327 de persoane au fost confirmate cu Covid-19, iar 180 erau internate vineri dupa-amiaza, in timp ce 143 sunt la domiciliu sau au fost externate.

De asemenea, doua localitati din judetul Arges au intrat in caratina, dupa ce au crescut alarmant cazurile de Covid-19, iar judetul se afla pe un trend crescator al persoanelor confirmate pozitiv.

”Este vorba de localitatile Balilesti si Darmanesti, intrate in carantina. In prima avem 20 de cazuri confirmate, iar in cea de-a doua 12 cazuri. Am depasit indicatorul de 3 cazuri la mia de locuitori. Este o presiune fantastica si pe spitale, unde locurile sunt epuizate, foarte greu mai gasim cate un loc pentru un pacient cu COVID”, a spus Soare Emanuel Soare, pentru Mediafax.

Prefectul a declarat ca politistii si jandarmii sunt la toate intrarile si iesirile din cele doua localitati.  Oficialul recunoaste ca in unele momente se fac liste de asteptare pentru cei care solicita o ambulanta in vederea internarii.

 

Reamintim ca, in ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 1.225 de noi cazuri de imbolnavire cu coronavirus. (G.G.)

Leave a Reply