DUPLICITATE Covid-19. In timp ce tot cere donatii de la populatie, managerul Spitalului “Victor Babes” din Timisoara plateste 15.000 de lei pentru reclama intr-o publicatie locala

In ciuda faptului ca Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara are imaginea celei mai eficiente unitati medicale din Romania – cu cel mai mare numar de pacienti vindecati de Covid-19, locul unde-si desfasoara activitatea dr. Virgil Musta, considerat un adevarat erou al pandemiei -, totusi, managerul liberal Cristian Oancea a decis sa puna la “bataie” o mare suma de bani publici pentru a-si face publicitate.


Astfel, in data de 30 iulie, la ora 11, a publicat pe SEAP oferta privind achizitionarea “Servicii de promovare a imaginii Sp. Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. V. Babes”, care la ora 11,29 a si fost atribuita SC Four Media SRL Timisoara, “adjudecare” rapida ce poate trada o intelegere prealabila.

Suma pe care o va incasa jurnalistul Ovidiu Varadeanu (foto 2), reporterul Prima TV din Timis, actionar la portalul de stiri Opinia Timisoarei, este de 15.000 de lei.

O suma enorma, in cazul in care contractul vizeaza o singura stire in media nationala sau se va incheia pe o perioada scurta de timp. De remarcat ca Four Media, ca societate comerciala privata, poate fi comparata, ca eficienta, cu spitalul condus de medicul Cristian Oancea, in conditiile in care, in 2018, avand un singur angajat, a raportat o cifra de afaceri de 258.621 de lei, cu un profit de 13.057 lei. Este adevarat, cheltuielile totale raportate de economistul Ovidiu Varadeanu sunt de 335,417, iar datoriile inregistrate in respectivul an fiscal, 334.837 de lei.

Revenind la dorinta managerului de la “Victor Babes” de a se vedea subiect de stire, dupa cum au dezvaluit colegii de la stiripesurse.ro, este vorba despre o decizie cel putin nepotrivita pentru aceasta perioada, in conditiile in care, in ultimele luni, mii si mii de persoane au donat bani pentru a-i ajuta pe medicii de aici sa lupte impotriva coronavirusului.

„Persoanele care doresc pot da SMS la numarul 8841 pentru a ne ajuta sa ne dotam cu echipamente corespunzatoare in lupta impotriva pandemiei de coronavirus. Multumim comunitatii pentru sustinere”, a anuntat, recent, managerul Cristian Oancea, care continua sa faca apel la sprijinul populatiei.

Mai mult, promovarea vine intr-un moment in care la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara nu mai sunt paturi libere pentru internarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, motiv pentru care s-a deschis spitalul militar modular instalat pe Stadionul CFR. La auzul acestei vesti, nu putini dintre cei care au donat bani pentru spital, s-au simtit inselati.

“Eu am donat 1.000 de lei pentru a-i ajuta pe medici sa lupte impotriva Covid, sa se achizitionaze materiale de protectie, nu pentru reclama. Ar trebui sa cer banii inapoi”, a fost reactia unui cunoscut avocat din Timisoara. Reamintim ca tot Cristian Oancea este medicul care i-a certat pe romani ca nu respecta masurile de protectie impotriva coronavirusului, spunand ca la spital are si lumanari… (V.E.)

Leave a Reply