Tribunalul Timis se implica in batalia electorala! S-a dispus inceperea judecatii in dosarul in care apare si primarul Nicolae Robu, in plina campanie pentru castigarea unui nou mandat in fruntea Timisoarei

Aflat in campanie pentru un al treilea mandat de primar al Timisoarei, Nicolae Robu a fost instiintat, marti, ca judecatorii Tribunalului Timis au dispus inceperea judecatii in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, dupa ce i-a respins toate exceptiile invocate in camera preliminara.


Este vorba despre dosarul in care procurorii DNA au cercetat modul in care s-au instrainat aproape 1000 de imobile din patrimoniul public privat al orasului, in perioada 1996-2016, prejudiciul fiind estimat la aproape 10 milioane de euro.

Alaturi de actualul edil mai este trimis in judecata si fostul primar Gheorghe Ciuhandu, dar si alti sapte oficiali ai primariei, intre care fostul secretar Ioan Cojocari, fostul viceprimar, Traian Stoia, actualul viceprimar, Dan Diaconu, si fostul sef de la Urbanism, Constantin Miut.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, la finele anului 2019, trimiterea in judecata, in stare de libertate, a noua inculpati in legatura cu vanzarea frauduloasa si la preturi modice a 207 imobile, majoritatea situate in centrul vechi al municipiului Timisoara. Prejudiciul total este estimat la circa 9.500.000 de euro.

Nicolae Robu spune ca in mandatul sau au fost vandute doar doua locuinte modeste, aflate intr-o curte comuna, unor persoane nevoiase si a sustinut permanent ca este nevinovat. Recent, el a afirmat ca, potrivit avocatului sau ales, fapta nici nu se incadreaza la “abuz in serviciu”.

“Eu nu am vandut nicio casa, la niciun tigan, dimpotriva, am castigat in instanta, pentru municipalitate, trei cladiri importante spitalicesti in zona centrala si cele opt cinematografe. Am fost acum la camera preliminara (a Tribunalului Timis, n.r.) si vom vedea ce se va intampla.

Am fost la DNA pentru doua maghernite amenajate ca locuinte, dintr-o magazie de lemne, intr-un fundal de curte, care au fost vandute catre niste amarati, cazuri sociale. Vandute, nu cu incalcarea legii.

Eu nici nu am stiut cum stau lucrurile cand am fost prima data la DNA. Am aflat abia ulterior, cand mi-am luat avocat, ca nici macar nu s-a incalcat legea, ci o hotarare de guvern, care trebuia respectata, dar nu a fost incalcata legea asa cum prevede Curtea Constitutionala pentru o fapta, ca sa dobandeasca statut de abuz in serviciu. Vom vedea ce se va intampla in continuare, eu sunt senin si nevinovat”, sustinea Nicolae Robu, in urma cu doua luni.

Edilul Timisoarei a accentuat faptul ca a semnat respectivele contracte de vanzare dupa ce a primit documentele cu patru semnaturi ale celor din aparatul de specialitate al primariei, care garantau ca totul este conform cu normele in vigoare.

Termenul de contestatie este de trei zile si, cu siguranta, hotararea Tribunalului Timis va fi atacata la instanta superioara. (V.E.)

Leave a Reply