VIDEO socant. Explozie devastatoare la Beirut, resimtita ca un adevarat cutremur. Sute de victime sunt prinse sub daramaturi

O explozie extrem de puternica a avut loc, marti dupa-amiaza, in capitala Libanului, Beirut. Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze citate de Agentia France-Presse si de cotidianul Le Figaro, sute de persoane au fost ranite. Unele surse vorbesc, deja, despre zeci de morti.


Victimele au fost prinse sub mai multe cladiri care s-au prabusit in urma deflagratiei. Zeci de masini au fost distruse, iar pe o raza de cateva sute de metri, se inregistreaza daune materiale semnificative.

Numeroase victime au fost transportate la spitale din centrul capitalei Libanului. Potrivit surselor citate, in capitala Libanului au avut loc doua explozii.

Deocamdata nu sunt indicii ale unui act terorist, exploziile, produse in zona portuara, fiind considerate accidentale. Totusi, nu poate fi ignorat avertismentul premierul israelian Benjamin Netanyahu, din urma cu cateva zile, care a atras atentia ca gruparea siita libaneză pro-iraniana Hezbollah “se joacă cu focul”. Aceasta declaratie a survenit dupa o serie de tensiuni la granita cu Libanul, in legatura cu care miscarea siita a negat orice implicare.

“Hezbollah si guvernul libanez sunt responsabili de orice atac care este lansat de pe teritoriul libanez”, a declarat Benjamin Netanyahu in cadrul unei conferinte de presa. “Hezbollah se joaca cu focul, reactia noastra va fi foarte puternica”, a avertizat premierul israelian.

Explozia din Beirut s-ar fi simtit si in Cipru, la 200 de km distanta. (E.T.)

UPDATE: Cele doua explozii succesive, extrem de puternice, care au zguduit, marti, Beirutul, au provocat – potrivit unor bilanturi provizorii citate de AFP – cel putin 37 de morti si circa 3.700 de raniti.

Leave a Reply