PREMIERA. Universitatea Politehnica Timisoara isi consulta profesorii si studentii pentru a stabili modul de desfasurare a cursurilor in primul semestru al anului universitar 2020 – 2021 (P)

Universitatea Politehnica Timisoara a lansat, spre consultare, catre decanatele facultatilor si reprezentantii studentilor, propunerea de organizare a activitatii didactice pentru primul semestru al anului universitar 2020-2021.


Cadrelor didactice, dar si studentilor, li se cere sa vina cu amendamente la propunerea de desfasurare a cursurilor si a seminariilor in cele 14 saptamani de predare din primul semestru al anului universitar 2020-2021, in contextul restrictiilor impuse de pandemie. 

„Ca in orice familie, atunci cand iei decizii care au efect pe termen mediu si lung, este important sa ceri parerea fiecaruia in parte. Cu atat mai mult intr-o perioada complicata, cum este cea de acum, cu multe necunoscute. Impreuna cu colegii mei prorectori, am elaborat o propunere de organizare a cursurilor si seminariilor pentru primul semestru al noului an universitar care va incepe la sfarsitul lunii septembrie. Propunerea noastra a fost trimisa spre analiza si dezbatere colegilor mei, de la nivelul fiecarei facultati, dar si reprezentantilor studentilor. Vrem sa gasim impreuna cea mai buna solutie, atat din punct de vedere al protejarii studentilor si cadrelor didactice, cat si din cel al organizarii cursurilor”, spune rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan.

Conducerea Universitatii Politehnica Timisoara a gandit un intreg sistem prin care procesul de predare sa beneficieze de o anumita flexibilitate, astfel incat fiecare facultate in parte, tinand seama de specificul specializarii, sa isi poata adapta activitatea pentru ca sanatatea tuturor participantilor la actul educational sa fie protejata intrutotul.

„Pentru ca prezenta la activitatile didactice este in directa legatura cu posibilitatea de cazare, planul transmis spre consultare include solutii si pentru cazarea studentilor in camine. Situatia e putin mai complicata deoarece inca suntem in asteptarea unor norme clare de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, insa propunerea noastra este de a caza cate 4-5 persoane in camerele mari, cu prezenta alternativa a doar 2-3 persoane in perioadele de activitati. Similar, vom caza cate 2 persoane in camerele mici, ramanand ca programarea acestora la activitatile fata in fata sa se faca alternativ, in vederea evitarii prezentei lor simultane in camera. Vom incerca sa gasim solutii si pentru cazurile de studenti care lucreaza sau au alte motive pentru care necesita o sedere mai indelungata in camin”, a adaugat rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

Dezbaterea publica interna va dura pana la inceputul lunii septembrie, iar la final toate propunerile cadrelor didactice si ale studentilor vor fi centralizate la nivelul Rectoratului, unde vor fi supuse unei analize temeinice si mai apoi integrate in noul sistem de predare a cursurilor la Universitatea Politehnica Timisoara, in anul universitar 2020-2021, in conditiile speciale impuse de pandemia de coronavirus. (I.P.)

Nota: Mai multe informatii, in interviul de aici.

Leave a Reply