Inca un fost politist anticoruptie, in echipa manageriala a Aeroportului International Timisoara! Fostul sef al DGA Arad, supranumit si “politistul shaolin”, coleg de birou cu managerul

Transfer de zile mari in noua echipa manageriala a Aeroportului International “Traian Vuia” din Timisoara. De cateva zile, chiar in biroul managerului Dorel Gradinaru, general de aviatie cu state vechi in munca de informatii, si-a facut loc colonelul in rezerva Vitia Mereanu, care a condus Serviciul Anticoruptie Judetean (DGA) Arad, dar, o perioada scurta, intre 1 octombrie 2008 si 15 iunie 2009, chiar si Serviciul Anticoruptie Timis.


Este al doilea politist anticoruptie pensionar care este cooptat in echipa de conducere a Aeroportului Timisoara, dupa colonelul in rezerva Virgil Nichita, pensionat de la DNA Timisoara, care a fost numit chiar presedintele Consiliului de Administratie al societatii.

Surse din cadrul Aeroportului International Timisoara ne-au dezvaluit ca Vitia Mereanu ar putea sa aiba si rol de garda de corp pentru generalul de aviatie Dorel Gradinaru, in conditiile in care este maestru in arte martiale.

In 2011, tanarul jandarm aradean Vitia Mereanu a fost primul roman acceptat la manastirea budista Shaolin din muntii Hao-Shan din China. Ulterior, Ministerul de Interne si Comandamentul Jandarmeriei i-au oferit o bursa de patru ani la Academia de Inalte Studii Militare din China, unde Vitia a invatat la perfectia limba tarii gazda.

“Fiind acceptat in cadrul comunitatii lor, am primit titlul de maestru. Calugar este doar cel care traieste zi de zi acolo”, a specificat Vitia Mereanu in cadrul unui interviu pentru presa din Romania, dezvaluind ca ambitia sa este sa ridice o manastire Shaolin in Arad. Maestrul sau, Shi Da sue, a fost de acord, iar manastirea urma sa fie Centru European de pregatire in Arte Martiale Chinezesti.

Deocamdata, nu stim daca planul indraznet al politistului shaolin a fost pus in practica. (G.I.)

Leave a Reply