Un intelectual de marca al Timisoarei ii declara razboi primarului Nicolae Robu. “Cu mine, cetatean al urbei, nu vei mai avea pace!”

Scriitorul Daniel Vighi, profesor universitar la Universitatea de Vest din Timisoara, i-a declarat razboi primarului Nicolae Robu si face un apel la populatia orasului sa-l opreasca la alegerile locale din septembrie, din cauza dezastrului ecologic provocat in urbea de pe Bega de politica de mediu a edilului. Intr-un mesaj publicat pe Facebook, Daniel Vighi ii atrage atentia lui Nicolae Robu ca n-o sa-i ierste niciodata masacrarea arborilor si inlocuirea spatiilor verzi cu betoane.


“Intentionez sa public o serie de reflectii epistolare cu titlul Psihopatologia locuirii urbane la care domnul primar intelectual, fost rector si profesor, Nicolae Robu nu s-a gandit niciodata. Mai mult!

Face tot posibilul sa transforme orasul Timisoara intr-un loc bolnav si poluat, o lume a masinilor si a betoanelor. Va indemn sa reflectati la dezastrul ecologic si peisagistic urban timisorean conceput de politica unui edil care s-a dovedit (mai ales!) unul al masinilor si al betoanelor!

Vreau sa-ti transmit public Nicolae Robu: cu mine, cetatean al urbei, nu vei mai avea pace, nu o sa-ti iert niciodata masacrul arborilor, ne-ai lasat mostenire betoane si asfalt cu care ne-ai omorat iarba, florile, copacii!

Nu asta este viitorul lumii urbane, domnule intelectual, doctor, inginer, rector si academician, ci sa traim intr-un mediu prietenos, domnule Robu! Nu cred ca ai citit fraza asta inspaimantatoare, domnule primar al masinilor si betoanelor: ”Respiram, se pare, cel mai murdar aer din Europa, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care spune ca Sarajevo, Tetovo, Skopje, Plovdiv si Timisoara sunt cele mai poluate orase din sud-estul Europei.” (Opinia Timisoarei).

Nu cred ca pricepi despre ce este vorba, tocmai am aflat ca tai arbori prin Bulevardul Sudului sa mai torni niscaiva asfalt in locul lor! Oameni buni, trebuie sa-l oprim!”, sunt acuzatiile lansate de Daniel Vighi, care in 2004 a fost distins cu Diploma de excelenta pentru intreaga activitate si promovarea imaginii Timișoarei. (Mara Ion)

Leave a Reply