RAZIE. Terasele restaurantelor din Buzias, luate cu asalt de mascati, politisti si jandarmi. Cei cativa clienti, au fugit care incotro

Cele cateva terase care functioneaza in orasul Buzias au fost luate cu asalt, miercuri dupa-amiaza, de o echipa mixta de control formata din politisti, jandarmi, mascati, inspectori ai DSP si ai altor institutii cu rol de control, care au verificat daca se respecta restrictiile pandemiei de Covid-19.


Razia intempestiva a fost organizata la initiativa unui agent de la Politia Buzias, care s-a autosesizat ca in unele spatii comerciale nu s-ar respecta distanta minima sau ca ar fi posibil ca lucratorii sa nu poarte masti si manusi.

Astfel, agentul sef principal Ionescu Toma (foto), mutat disciplinar de la IPJ Timis la Politia Orasului Buzias, in urma cu circa 6 luni, a cerut sprijinul mascatilor si al jandarmilor si a pornit in control.

Pe terasa de la Belvedere erau ocupate doua mese, insa cand au navalit politistii si jandarmii, clientii au lasat tot si au plecat.

Esecul controlului l-a determinat pe Ionescu Toma – un politist care a visat sa treaca in randul ofiterilor si sa lucreze la Investigatii Criminale, dar nu s-a prezentat la concursul organizat de IPJ Timis, in 26.08.2017, desi s-a aflat pe lista celor aproape 100 de candidati inscrisi – sa ameninte pe toata lumea si sa acuze faptul ca patronii localurilor au fost avertizati ca urmeaza un control.

“Intreprinzatorii din oras sunt disperati de acest politist, care ameninta pe toata lumea. Poate fi vazut si in filtrele rutiere, desi este judiciarist, iar, mai nou, a ajuns sa ameninte cu controale de la Garda de Mediu, in conditiile in care sotia lui lucreaza acolo. Exista unele discutii ca a incercat sa-i puna la plata pe tiganii din zona, sa-i inspaimante, insa, deocamdata, nu exista dovezi in acest sens”, ne-a dezvaluit un om de afaceri din Buzias.

Este posibil ca atitudinea de “militian” a lui Ionescu Toma sa fie monitorizata de DGA Timis, insa despre aceasta posibila lucrare si obiectul investigatiilor, intr-un alt episod despre excesele de autoritate ale agentului de la Politia Buzias. (V.E.)

Leave a Reply