Romeo Dunca face lobby pentru Banat Airport Caransebes. VEZI planul de afaceri care include aeroportul, la care viseaza milionarul timisorean

Nici nu a trecut de testul urnelor, unde electoratul va decide daca este pregatit sa ajunga in fruntea Consiliul Judetean Caras-Severin, ca milionarul timisorean Romeo Dunca a si inceput sa faca lobby pentru aeroportul din Caransebes, luat in concesiune de un om de afaceri, care ar putea fi inclus intr-o companie a transporturilor aeriene din Banat.


Desi pe Banat Airport Caransebes nu a mai aterizat niciun avion de pasageri, de peste 25 de ani, o echipa de experti si oameni de afaceri au inceput sa lucreze la refacerea infrastructurii si reautorizarea aerogarii.

Printre acestia, si Romeo Dunca, interesat ca aeroportul sa devina functional cat mai repede, pentru a-si aduce turisti la hotelurile sale si ale prietenilor sai de pe Muntele Mic. “Dl Marcel Vela ne poate ajuta sa autorizam aeroportul si pentru zbor international”, spune Dunca intr-un text postat pe Facebook, in care pledeaza pentru revenirea aeroportului din Caransebes in circuitul transportului aerian.

“Am stat de vorba cu dl Olariu. Cel care a facut posibil ca aeroportul Caransebes sa devina functional. E mare lucru, dar nu indeajuns. Trebuie motivatie economica pentru ca oamenii sa aiba ce sa faca cu el. Ce sa caute pasagerii unui zbor la Caransebes? Ar putea veni la Herculane, Valiug sau la Muntele Mic! Dar ce sa vada acolo, in statiunea existenta? Printre ruine sau revene facute de urmele Atv-urilor. Dar stai…

Avem acum o zona frumoasa si echipata ca la carte in partea dinspre muntele Tarcu. Numai buna de ski, ca in Austria. Si unde sa gaseasca confortul dorit? Avem totusi ceva… La Gica sau la Zarie sunt pensiuni ok. Hotel Muntele Mic arata si el bine ori chiar la Raileanu printre esecuri exista si o cazare buna. Avem insa ceva deosebit. Hotel Dor de Munte renovat la 4 stele. Asadar, cu fratii Halipi si cu dl Olariu am facut un plan.

Dl Marcel Vela ne poate ajuta sa autorizam aeroportul si pentru zbor international, iar noi trebuie rapid sa rezolvam asociatia statiunii Muntele Mic. Iar Nelu Popa cu echipa lui de pescuit banii comunitari poate ne gaseste o solutie sa renovam aerogara… Despre ce e vorba?

Bucuresti – Valsanu, in 2 ore 30. Acesta e planul nostru si chiar e posibil. 3 zile de ski cu 500 euro. Totul inclus… Plecare vineri la 8,30 din Baneasa. Aterizare dupa 40 min la Caransebes. O ora pana sus in statiune. Charter cu 50 pasageri cu 200 eur dus intors e posibil + 20 eur / pers taxe de aeroport.

Transfer inclus cu bus 4×4 de la aerogara pana la partia de ski si inapoi 15 eur /pers. Cazare 4 stele cu masa inclusa 2 nopti 200 eur. Cartela de ski pe 3 zile cu 65 eur si gata. Si pentru vara viitoare 40 min pana la Valiug sau 1 ora la Herculane.

Sau in varf la Muntele Mic si la vale pe biciclete pe Sucu pana la Poiana Marului… Termen 15 decembrie. O facem…”, este planul de afaceri la care viseaza Romeo Dunca. (Mara Ion)

Leave a Reply