Spectacole in aer liber! Teatrul National din Timisoara construieste o scena in Parcul Civic, unde actorii se vor intalni cu publicul incepand cu 1 septembrie

Teatrul National din Timisoara isi intalneste publicul din nou, fidel rostului sau fundamental: unificarea sperantelor societatii prin arta teatrului, intr-un spatiu al dialogului, care poate fi oricare – sub cupola teatrului sau sub cerul liber.


Regulile impuse de lege in prevenirea si combaterea coronavirusului restrictioneaza, desigur, accesul in salile de spectacol si in urmatoarea perioada.

Dar, pentru ca ne este foarte dor de spectatorii nostri, pentru ca intalnirea cu publicul in jurul povestilor inimii si mintii pe care le creeaza spectacolele noastre este esentiala si a devenit de maxima necesitate in egala masura pentru artisti si spectatori, Teatrul National din Timisoara construieste un spatiu de spectacol in aer liber.

Mai precis, Teatrul National a inceput lucrarile de montare, in Parcul Civic, langa Sala 2, a unei scene in aer liber, al carei nume este, in sine, o declaratie facuta publicului. Astfel, Scena A ut DOR, va avea o capacitate maxima de 96 de locuri pentru spectatori, amplasate in conformitate cu normele privind combaterea coronavirusului.

Scena A ut DOR, avand o dimensiune comparabila cu orice scena de interior, respectiv 10 x 10 m, se va preta reprezentatiilor spectacolelor de teatru si se va deschide publicului incepand de marti, 1 septembrie, ora 20, cu spectacolul Aeroport. Urmatoarele spectacole programate de Teatrul National in acest spatiu sunt: Aeroport (miercuri, 2 septembrie, ora 20), M-am hotarat sa devin prost (sambata, 5 septembrie si duminica, 6 septembrie, ora 20) si Cloaca (marti, 8 septembrie si miercuri, 9 septembrie, ora 20).

Teatrul National ia toate masurile necesare pentru asigurarea vizionarii spectacolelor in conditii de siguranta si confort. De asemenea, spectatorii vor fi sprijiniti pe tot parcursul prezentei in spatiul de spectacol in vederea respectarii masurilor de preventie.

Biletele vor putea fi achizitionate online pe www.tntimisoara.com sau de la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic), orarul de functionare intre orele 11 si 19, de marti pana duminica. Pretul biletelor este de 40 de lei, respectiv 20 de lei, in functie de categoria de locuri. (I.P.)

 

Leave a Reply