Lovitura ELECTORALA! Primarul Victor Malac a anuntat ca IKEA deschide un magazin in Dumbravita. Astazi a semnat certificatul de urbanism pentru investitia de cateva milioane de euro

Lovitura electorala pentru primarul celei mai bogate comune din Romania. Victor Malac, primarul Dumbravitei, localitate aflata in zona periurbana a Timisoarei, a anuntat ca celebra companie IKEA au decis sa demareze procedurile privind deschiderea unui magazin de mobilier casnic si decoratiuni in Dumbravita.


Investitorii suedezi au fost convinsi, dupa doi ani de negocieri, ca localitatea de la marginea Timisoarei, aflata la cativa kilometri de autostrada, ofera conditii mai avantajoase pentru dezvoltarea afacerii decat capitala Banatului.

“Astazi am semnat certificatul de urbanism, in vederea demararii procedurilor de obtinere a autorizatiei de construire. Certificatul de urbanism este pentru accese, utilitati si tot ce inseamna pregatirea pentru a face magazinul IKEA. Este o investitie mare pentru noi, de cateva milioane de euro, lucram de mult timp sa atragem aceasta firma in zona noastra. Initial s-a dorit pe Timisoara, dar, in final, am reusit sa o aducem in zona noastra”, a declarat Victor Malac.

Magazinul IKEA va fi ridicat pe terenul dintre bulevardul Petre Tutea si DN283 Timisoara-Arad, iar certificatul de urbanism autorizeaza amenajarea acceselor auto pietonale, a spatiilor verzi, a lucrarilor de retele edilitare, a semnalelor publicitare, bransamente, sistematizari verticale, amplasare post trafo, organizare de santier si operatiuni cadastrale notariale.

Emiterea certificatului de urbanism este prima etapa in procesul de materializare a unei investitii de o asemenea anvergura pe raza Dumbravitei. (Mara Ion)

Leave a Reply