Avertismentul lui Sorin Grindeanu, fara efect! Mai multi parlamentari PSD, printre care Carmen Dan si Catalin Radulescu, s-au imbolnavit subit si nu vor vota motiunea de cenzura

In ciuda avertismentului dur lansat, ieri, de prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu, care si-a avertizat colegii care nu vor vota motiunea de cenzura ca vor fi exclusi din partid, astazi, nu mai putin de zece parlamentari PSD au invocat diverse motive pentru a absenta de la dezbateri.


Printre cei care s-au imbolnavit subit se afla si doi fani ai fostului presedinte, Liviu Dragnea, aflat in inchisoare. Este vorba despre Carmen Dan, fostul ministru de Interne, care a anuntat ca s-a autoizolat, dupa ce mama sa a fost testata pozitiv cu Covid-19, si deputatul mitraliera Catalin Radulescu.

Tot bolnav este si Adrian Todor, in timp ce Valeriu Steriu si-a dat demisia din partid pentru a merge la ANRE. Potrivit unor surse din interiorul PSD, se pare ca de la dezbaterea motiunii de cenzura vor mai absenta inca sase parlamentari: Raxana Paturca, Dan Ciocan, Marian Cucsa, Sorin Bota, Ion Hadarrca si Mihai Ruse.

“Din punctul meu de vedere, motiunea e consumata. Dar sa asteptam decizia CCR”, a precizat premierul Ludovic Orban, dupa ce Olguta Vasilescu a anuntat ca, dupa ultima numaratoare, nu ar fi intrunit cvorumul pentru inceperea dezbaterilor.

“Cine nu se prezinta, maine, sau voteaza invers, daca nu exista o cauza obiectiva, inseamna ca nu mai face parte din echipa PSD. Vreau sa fiu cat se poate de clar din acest punct de vedere. Cine din PSD maine nu voteaza motiunea de cenzura sau gaseste cauze nerealiste in a nu fi prezent, inseamna ca nu face parte din echipa PSD”, a avertizat, duminica, Sorin Grindeanu.

Deocamdata, amenintarea cu excluderea “tradatorilor” din partid nu a avut efectul scontat si este foarte posibil ca motiunea sa pice din cauza lipsei de cvorum. Reamintim ca PSD a initiat motiunea de cenzura “Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mita generalizata. Belsug in buzunarele clientelei PNL, saracie in buzunarele romanilor”. Pentru a fi adoptata, iar guvernul demis, motiunea ar fi trebuit votata de cel putin 233 de parlamentari. La prima ora a sedintei, in sala erau 170 de parlamentari, motiv pentru care s-a luat o pauza de o ora, iar Marcel Ciolacu i-a chemat pe liderii de grupuri la o discutie.

“Ce imi place cand Grindeanu ii trage de urechi pe colegii mei din PSD! Cum le spune el raspicat si direct! Ca sunt niste pampalai care faceau majoritati toxice in CEx. Si cum propuneau in guvern numai incompetenti. Printre ei a fost si el, bineinteles!”, a scris Codrin Stefanescu, un alt fan al lui Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook… (Mara Ion)

Leave a Reply