FLAGRANT. Interlopi din filiera “Pisicutelor”, saltati de mascatii din Timisoara! Carduri bancare din Mexic, Polonia si alte tari din UE, clonate cu ajutorul unor dispozitive artizanale montate pe ATM-uri

Operatiune complexa a politistilor de la BCCO Timisoara, care au reusit prinderea in flagrant un membru din filiera “pisicutelor”, care iesise la cumparaturi cu bani virtuali furati de pe carduri bancare.


Imediat dupa retinerea tanarului a carui misiune era sa transforme banii de pe carduri in marfuri de valoare care puteau fi revandute rapid, alte echipaje ale politistilor, sprijiniti de mascatii de la Operatiuni Speciale, au descins in sase locatii din Timisoara, la domiciliile unor suspecti despre care existau date ca se ocupa cu furturi informatice si golirea conturilor victimelor.

In urma descinderilor, 5 tineri au fost retinuti de oamenii legii si dusi la audieri la sediul DIICOT Timisoara. Printre acestia, si Marius Calafeteanu (foto 1), un personaj binecunoscut oamenilor legii, apropiat al liderului interlop Lucian Boncu.

„Acestia au reusit sa intre in posesia datelor de identificarea a mai multor carduri bancare provenite din Mexic si din unele state europene (de ex. Polonia), pe care le-au folosit in derularea de operatiunilor financiare frauduloase, respectiv la achizitionarea unor bunuri de valoare, prin efectuarea de plati online”, au dezvaluit anchetatorii.

Datele cardurilor erau furate prin metoda “pisicuta”, adica cu ajutorul unor dispozitive artizanale montate pe bancomate, dupa care erau stocate in portofele virtuale de pe telefoanele mobile, cu care “sagetile” erau trimise la cumparaturi.

Noutatea infractionala pusa in aplicare de aceasta grupare – datele obtinute cu ajutorul “pisicutelor” nu erau folosite pentru confectionarea altor carduri, ci erau utilizate direct prin intermediul telefoanelor sau chiar al ceasurilor de mana.

„De regulă, astfel de dispozitive artizanele – folosite la inregistrarea datelor electronice si botezate de hoti “Pisicute” – trec neobservate, dar pot fi identificate cu ochiul liber daca priviti cu atentie. In cazul in care constatati ca la bancomat a fost montat un astfel de dispozitiv, renuntati sa mai retrageti banii si anuntati imediat angajaţii bancii sau politia”, avertizeaza specialistii.

Cei cinci suspecti sunt cercetati pentru constituire de grup infractional organizat, interceptarea ilegala de transmisii de date informatice, operatiuni ilegale cu dispozitive ori programe informatice si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos. (G.I.)

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Leave a Reply