VIDEO. Calauza de migranti retinuta langa Timisoara! Barbatul de nationalitate sarba transporta 17 sirieni catre granita cu Ungaria

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au retinut, in cadrul unei operatiuni de combatere a migratiei ilegale, un cetatean din Serbia, care transporta ilegal migranti catre frontiera cu Ungaria.


Astfel, in data de 31.08.2020, in jurul orei 18, politistii au oprit la iesirea din localitatea Giarmata, spre autostrada A1, o autoutilitara marca VW Transporter, condusa de un cetatean sarb, in varsta de 42 ani, in care se aflau 17 cetateni straini.

In conditiile in care persoanele in cauza, 11 barbati, trei femeie si trei minori, dar si soferul microbuzului, nu isi justificau prezenta in zona, au fost conduse la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara pentru cercetari.

In cadrul verificarilor preliminare, persoanele in cauza au declarat ca sunt cetateni sirieni, minorii avand varste cuprinse intre un an si sase ani, iar adultii intre 20 si 48 de ani. Soferul autoutilitarei a recunoscut ca urma sa primeasca suma de 100 de euro de la fiecare, dupa ce ii lasa in apropierea frontierei cu Ungaria, destinatia finala a migrantilor fiind tari din vestul Europei.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat pentru cei 17 cetateni sirieni. Cetateanul sarb a fost retinut pentru 24 de ore, sub acuzatia  de trafic de migranti, urmand a fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Tot in cursul zilei de ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, judetul Timis, au desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma careia au depistat, pe directia localitatii de frontiera Teremia Mica, un grup format din patru persoane care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii.

Deoarece persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, acestea au fost duse la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari.

In cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca cei in cauza sunt din Palestina si Siria, doi barbati, o femeie si un minor, adultii avand varste cuprinse intre 25 si 28 de ani, iar minorul 2 ani.

Intrucat femeia este insarcinata si a acuzat o stare de rau, aceasta a fost transportata la spital, in vederea acordarii de ingrijiri medicale, in prezent starea ei de sanatate fiind stabila.

Cei in cauza au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari, sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale care se impun. (I.P.)

Leave a Reply