Dosarul accidentului in care a fost implicat ministrul Transporturilor, preluat de Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General. PSD cere demisia lui Lucian Bode, care putea preveni coliziunea

Dosarul accidentului de circulatie in care a fost implicata masina ministrului Transporturilor, Lucian Bode, a fost preluat, ieri dupa-amiaza, de Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, prin ordonanta a procurorului general Gabriela Scutea.


Motivul preluarii acestui dosar de la Parchetul Militar Bucuresti: este vorba de o ancheta complexa cu elemente de cooperare internationala, fiind vorba de cetateni polonezi implicati.

Dosarul a fost inregistrat, ieri, la Parchetul Militar Bucuresti, dupa ce a fost declinat de Parchetul Judecatoriei Pitesti intrucat soferul e militar SPP. In dosar este inceputa urmarirea penala in rem pentru vatamare corporala din culpa.

Parchetul Militar Bucuresti urma sa verifice inclusiv de ce SPP nu a informat procurorii militari in legatura cu accidentul.

„Institutiile militare ne informeaza mereu, si cand se impiedica un soldat, de aceasta data SPP nu a facut-o, dar trebuie sa mai verificam daca informarea nu e inca pe drum”, a declarat procurorul militar Bogdan Pirlog, adjunctul sefului Parchetului Militar Bucuresti.

Luni, 31 august, masina ministrului a circulat pe contrasens, incalcand linia continua, pe drumul dintre Valcea spre Pitesti. Autoturismul demnitarului a acrosat o alta masina, a unor polonezi, care circula regulamentar. Soferul SPP si o femeie poloneza au fost raniti usor.

In timp ce PSD cere demisia ministrului Lucian Bode, care nu a fost in stare sa-si struneasca soferul si sa-i impuna sa respecte regulile de circulatie, vicepremierul Raluca Turcan spune ca ministrul nu are nicio vina, pentru ca dormea si ca , deja, s-a exagerat destul de mult in privinta acestui accident.

Demisia, Bode! In loc sa faca drumuri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, isi face cale libera in trafic cu girofarul, pana cand intra frontal in masina unor turisti din Polonia! Pentru Bode, nu conteaza nici legea, nici siguranta celorlalti participanti la trafic. Pentru seful lui Bode, Ludovic Orban, nu conteaza ca fapta ministrului Transporturilor se incadreaza in sfera penalului! Cata vreme Bode nu a intrat cu masina in bolidul vreunui interlop, nu e o problema, poate sa ramana in functie!”, au scris pe Facebook reprezentabtii PSD.

„Am vazut aceasta turnura a accidentului pe care l-a suferit ministrul Bode zilele trecute. Poate este bine de stiut ca ministrul se deplasa cu masina SPP, ca statea pe bancheta din spate, ca dormea si ca, practic, nu are nicio vina in privinta acestui accident. Daca ma intrebati pe mine, cred ca pur si simplu s-a exagerat destul de mult in privinta acestui accident. Asta nu inseamna ca demnitarii nu ar trebui sa tina cont de semnalele publice si atunci cand sunt cu masinile de serviciu sa ceara mai multa prudenta. Dar de aici si pana la a cere demisii si a face niste acuze pentru un om care nici macar nu stia in ce regim se deplasa masina pentru ca dormea, este o cale destul de lung”, a fost replica Ralucai Turcan. (V.E.)

Leave a Reply