Transport clandestin de tutun, confiscat de inspectorii antifrauda! Marfa in valoare de 2 milioane de lei avea ca destinatar fictiv o firma din Polonia

Inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, in urma activitatii de monitorizare la Punctul de Trecere a Frontierei de la Calafat, au descoperit un mijloc de transport de tip autoutilitara, inmatriculat in Republica Bulgaria, care transporta tutun brut in cantitate de 2.480 kg, cu destinatia Polonia.


Soferul a declarat ca urmeaza sa iasa din Romania prin Punctul de Trecere a Frontierei Bors.

Inspectorii antifrauda au monitorizat transportul pe tot traseul parcurs. In urma verificarilor specifice intreprinse de DGAF, autoritatile poloneze au transmis ca firma declarata si inscrisa in documentele de transport drept beneficiarul final nu are in derulare o astfel de tranzactie cu tutun din Bulgaria.

Acest lucru ce i-a determinat pe inspectorii antifrauda sa confiste tutunul transportant si sa indisponibilizeze autoutilitara, in apropierea PTF Nadlac.

Prejudiciul estimat ce ar fi fost adus bugetului de stat prin neplata taxelor si impozitelor, inclusiv accize, este in cuantum de doua milioane de lei. (I.P.)

Leave a Reply