O femeie care s-a apucat de videochat la 54 de ani, obligata sa mearga la biserica timp de 60 de zile! O instanta din Salaj a condamnat-o pentru evaziune fiscala

O instanta din judetul Salaj a decis ca pedeapsa intr-un dosar atipic de evaziune fiscala sa contina si o parte educativa, pentru o femeie de 54 de ani, din Cehu Silvaniei, care nu si-a declarat la Fisc veniturile obtinute din videochat.


Astfel, femeia a primit 1 an si sase luni de inchisoare cu suspendare si obligatia de a presta 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, la o biserica, potrivit observatornews.ro.

Intre 2013 si 2018, femeia a realizat venituri din activitati de videochat de peste 58.000 lei (aproximativ 13.000 de euro), pe care nu le-a declarat organelor fiscale pentru a plati impozit si contributii la Sanatate, scrie clujust.ro.

„Contul mi l-am facut eu, am completat niste formulare online, am comunicat codul IBAN si m-am logat eu direct la un site de profil”, a declarat femeia.

Ea pagubit statul roman cu suma de 10.848 lei, din care 8.285 lei reprezinta impozit pe venit, iar suma de 2.563 lei reprezinta contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS). Femeia a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei si a acceptat incadrarea juridica.

Practic, Fiscul i-a urmarit conturile bancare si astfel a descoperit evaziunea.

Ea a solicitat instantei sa-i permita sa presteze munca in folosul comunitatii la Parohia Ortodoxa Cehu Silvaniei sau la Biserica Reformata Cehu Silvaniei.

Leave a Reply