Ministrul Lucian Bode arunca intreaga responsabilitate a accidentului pe umerii subofiterului SPP care i-a condus masina. “Demnitarul nu are dreptul sa-i spuna soferului sa mearga mai tare sau mai incet”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, ca soferul SPP este singurul vinovat de accidentul de circulatie petrecut, duminica seara, pe drumul national care leaga Ramnicu Valcea de Pitesti, intrucat este responsabil de traseu si de ducerea la destinatie a demnitarului.


Demnitarul a mai precizat ca niciodata nu a fost preocupat de modul in care conduc angajatii SPP, pentru ca, pana duminica, au condus impecabil. Bode a precizat ca, la momentul accidentului de duminica, era pe bancheta din spate a autoturismului si se odihnea.

Bode a spus ca in majoritatea deplasarilor utilizeaza o masina a Ministerului Transporturilor neechipata cu semnale acustice si luminoase si ca de fiecare data soferii SPP au respectat regulile de circulatie.

„Demnitarul nu are dreptul sa-i spuna soferului sa mearga mai tare sau mai incet, sa foloseasca semnalele acustice si luminoase. Soferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care il va urma si in ducerea la destinatie a demnitarului. In astfel de deplasari nu exista ne grabim, exista doar ajungem in siguranta la destinatie”, a afirmat Lucian Bode.

„Niciodata nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP, dintr-un motiv foarte simplu: pana duminica au condus impecabil. In minutele dinaintea regretabilului incident, ma odihneam. Regret nespus acest incident, voi continua sa ma deplasez dintr-un capat al altuia al tarii respectand regulile de circulatie”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Bode a mai spus ca a parcurs distanta Bucuresti – Zalau de sute de ori, ca sofer sau pasager. El a precizat ca are permis de conducere de 28 de ani si nu i-a fost retinut niciodata, desi a depasit de mult un milion de kilometri la volan.

Dosarul penal deschis in cazul accidentului provocat de masina in care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost preluat de la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea.

Iniţial, dosarul deschis la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti a fost declinat catre Parchetul Miliar intrucat soferul ministrului are grad militar.

Accidentul s-a petrecut pe drumul national care leaga Pitestiul de Ramnicu Valcea, in localitatea Dumbravesti. Din imaginile surprinse de camera unui motociclist reiese ca autoturismul oficial a intrat in depasire, pe linie continua, gonind sute de metri pe contrasens, cu semnalele acustice pornite. Dupa ce masina a evitat doua autoturisme care circulau regulamentar, filmuletul se intrerupe pentru cateva momente, apoi sunt suprinse imaginile de dupa impactul autovehiculului in care se afla ministrul Bode. Masina s-a ciocnit frontal cu autoturismul unor turisti din Polonia. (V.E.)

 

Leave a Reply