Focuri de ARMA la frontiera! Sase carausi au abandonat tigari de contrabanda in valoare de 70.000 si au fugit peste granita

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unei actiuni declansate la frontiera de nord a tarii, aproximativ 6.000 pachete cu tigari de provenienta extracomunitara, marfa ce urma sa fie  comercializata pe piata neagra de desfacere din zona.


Sambata, 5 septembrie 2020, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului, judetul Maramures, au desfasurat o actiune in zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu tigari.

Astfel, in jurul orei 13, la aproximativ 500 metri de frontiera de stat, au fost observate sase persoane, care se deplasau catre interiorul tarii, transportand in spate colete voluminoase.

Imediat, politistii de frontiera au actionat pentru retinerea acestora, efectuand somatiile legale prin voce, insa persoanele in cauza nu s-au supus, au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin.

In vederea retinerii persoanelor, oamenii legii au tras sase focuri de avertisment in plan vertical, insa nici de aceasta data nu s-au oprit, dispersandu-se in directii diferite, profitand de faptul ca in zona terenul este accidentat si impadurit.

In cel mai scurt timp, au fost anuntate si autoritatile ucrainene despre caz, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

La fata locului au fost descoperite 12 colete cu tigari provenite din Belarus, care au fost transportate la sediul institutiei, unde, in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.960 pachete cu tigari, in valoare de aproximativ 70.000 lei.

In continuare, se desfasoara cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat, precum si pentru depistarea persoanelor implicate in activitatea infractionala si tragerea la raspundere a acestora. (V.E.)

Leave a Reply