INCIDENT. George Moloman, avocat in Baroul Bucuresti si consilier UNBR, este acuzat ca si-a agresat o colega. “M-am trezit cu berea in ochi, iar cand am plecat a pus mana pe un scaun!”

Un incident violent petrecut, zilele trecute, la Turneul National de Tenis al Avocatilor, Star Open Tennis, care s-a desfasurat la Pitesti, weekendul trecut, a ajuns in atentia conducerii UNBR, dupa ce o avocata din Baroul Bucuresti a reclamat faptul ca a fost agresata de un coleg de barou.


Marcela Huzu (foto 1) il acuza pe George Moloman (foto 2), consilier in UNBR si un apropiat al vicepresedintelui Daniel Fenechiu, ca i-a adresat injurii si amenintari, apoi i-a aruncat in fata continutul unui pahar si a pu mana pe un scaun, cu intentia de a o lovi.

Din fericire, agresorul a fost oprit la timp de doi colegi din Baroul Bucuresti, altfel incidentul putea degenera intr-o agresiune fizica directa. Ulterior, un echipaj de politie chemat la fata locului a intocmit un proces-verbal, dupa ce a luat scurte declaratii protagonistilor si martorilor la incident.

“Domnul Moloman a venit dupa partida de tenis la terasa, am mancat, am baut apa si bere. Am inceput sa discutam chestii profesionale, de care s-a plans toata lumea pe grupuri, de cand cu pandemia. Ca n-ati facut, ca ati marit cota, dupa care eu m-am trezit cu berea in ochi, iar cand am plecat a pus mana pe un scaun… Eu m-am ascuns dupa magazin si am sunat la politie. Politistii mi-au spus sa merg sa depun plangere. Eu le-am zis sa stea pana plecam. Doamna decan a zis ca n-a vazut nimic”, a relatat Marcela Huzu.

De partea cealalta, George Moloman a negat faptul ca ar fi fost vreun incident si a somat presa sa nu scrie despre el. Pana la urma, decanul Baroului Arges, Luminita Ioana, in calitate de organizator al turneului de tenis al avocatilor, si-a amintit ca a fost un incident si i-a luat apararea consilierului UNBR.

“Sambata, spre finalul zilei, aproape de inceperea cinei festive, au ajuns la baza de tenis doua domnisoare, una dintre ele fiind avocat. Aceste domnisoare au consumat alcool si au inceput sa vorbeasca urat unor jucatori si unor spectatori, au pus muzica la un volum foarte ridicat, deranjand meciurile de tenis care se jucau inca in turneu.

Le-am atras atentia personal sa inceteze cu comportamentul si limbajul inadecvat. Acestea s-au suparat si, in mod paradoxal si neasteptat, au sunat la 112 reclamand un incident cu un coleg care tocmai terminase de jucat partida”, a declarat Luminita Ioana pentru clujust.ro.

In plangerea adresata UNBR, Marcela Huzu solicita tragerea la raspundere disciplinara a colegului care a agresat-o la turneul de tenis de la Pitesti. “Solicit consiliului UNBR, domnului presedinte Traian Briciu, cercetarea comportamentului acestei persoane ce ocupa o demnitate in cadrul profesiei, consilier BB si consilier UNBR, si luarea masurilor necesare care se impun intr-o asemenea situatie”. (V.E.)

Leave a Reply