Presa din Timisoara, monitorizata pe parcursul campaniei electorale! Scrisoare deschisa adresata ziarelor si televiziunilor

Pe masura ce se apropie 27 septembrie, ziua cand cetatenii vor fi chemati la urne pentru a-si alege viitorii conducatori locali si judeteni, se intetesc dezvaluirile despre candidatii aflati in jocul electoral, care-si ascund partile intunecate ale biografiei, dar si despre sustinatorii din media, aflati pe meterezele demagogiei.


O scrisoare primita la redactie, in aceasta seara, care a fost trimisa tuturor ziarelor si televiziunilor locale, contine un decalog interogativ adresat, retoric, unuia dintre jurnalistii care-l promoveaza intens pe singur candidat care nu are cetatenie romana, provine din Germania, insa se afla pe un loc fruntas in sondajele electorale privind numele viitorului primar al Timisoarei.

La o simpla lectura a intrebarilor, se contureaza faptul ca, de aceasta data, intrebarile il vizeaza pe unul dintre jurnalistii de impact ai Timisoarei, justitiarul care, de mai multi ani, l-a luat in “catarea” pixului pe actualul primar al Timisoarei, Nicolae Robu.

Iata intrebarile adresate atat jurnalistului in discutie, un partener mediatic al DIICOT si DNA, cat si procurorilor DIICOT Timisoara:

Scrisoare deschisa adresata ziarelor si televiziunilor din Timisoara,

Dragi jurnalisti,

“Grupul pentru monitorizarea presei din Timisoara, organizatie non-profit din care fac parte profesori universitari si profesionisti de presa, isi propune sa intocmeasca un clasament al obiectivitatii jurnalistilor din campania electorala.

In acest scop, vor fi adresate intrebari anumitor jurnalisti care au statutul de formatori de opinie, pentru ca electoratul sa fie avizat asupra moralitatii celor care doresc sa manipuleze votul multimii, din 27 septembrie.

Pentru inceput, 10 intrebari pentru jurnalistul autointitulat justitiarul lumii interlope din Timisoara, despre care procurorii DIICOT au lansat informatia ca a fost la un pas de a fi executat de raufacatori, dupa ce un infractor cercetat intr-un dosar de crima organizata a dezvaluit ca ar fi trebuit sa fie cel care trebuia sa apese pe tragaci.   

  1. Cate firme ati inchis pentru neplata datoriilor la stat?
  2. Cati bani ati incasat de la Aeroportul International Timisoara, pe contracte de publicitate de genul “protectie” de presa?
  3. Este adevarat ca ati solicitat bani de la oamenii de afaceri pentru ajutorarea lui Mile Carpenisan, cand era in faza terminala a bolii care l-a secerat, si acesta te-a certat violent, dupa ce a aflat ca deputatul Gheorghe Ciobanu a donat o anumita suma de bani?
  4. Este adevarat ca ati fost urmarit penal, intr-un dosar instrumentat de Parchetul Militar Timisoara?
  5. Este adevarat ca ati dorit sa va angajati in Politie, la BCCO Timisoara, sustinut si de un important chestor de politie, insa ati fost respins la testul psiho?
  6. Este adevarat ca ati fost acceptat, in calitate de jurnalist, la anumite operatiuni desfasurata de politistii Antidrog, insa s-a renuntat la aceasta colaborare, intrucat purtati cagula si ati lovit suspectii?
  7. Cat adevar contine zvonul ca sunteti finantat de doi oameni de afaceri din Timisoara, supranumiti si Fratii “bicicleta”?
  8. Este adevarat ca ati deturnat banii dintr-un contract de promovare semnat cu milionarul Georgica Cornu?
  9. Este autentica stirea potrivit carei, intr-un an si jumate, in articole de presa si aparitii la TV ati folosit numele Nasleu de 522 de ori?
  10. De ce nu ati dezvoltat in presa stirea ca liderul interlop Lucian Boncu a fost invitat la nunta unui lider PSD si ca a refuzat participarea?
  11. Este adevarat ca actuala dvs. iubita si partenera de viata, fosta sotie a unuia dintre colegii dvs. de presa, are certificat medical care o incadreaza in categoria persoanelor cu nevoi speciale, pentru a nu plati taxe la stat la contractele de publicitate?

In final, o intrebare pentru procurorii DIICOT Timisoara: de ce nu se trimit in judecata dosarele omului de afaceri Ghazal Wadah, liderul arabilor sirieni din Timisoara? Ii oferiti posibilitatea de a deveni sursa a organelor judiciare?”

Va multumim pentru colaborare si participarea la acest sondaj privind gradul de deontologie al presei din . Grupul pentru monitorizarea presei din Timisoara”. (I.P.)

Leave a Reply