TABU. Iata cele 10 intrebari care-l enerveza teribil pe Dominic Fritz, neamtul care vrea sa conduca Timisoara. “Nu numai ca mi-a dat block peste tot, dar a sters si toate comentariile mele!”

Refuzul primarului Nicolae Robu de a accepta provocarile la dezbateri electorale ale challangerului Dominic Fritz, candidatul USR la Primaria Timisoara, l-a determinat pe un locuitor al orasului de pe Bega sa preaia aceasta “leapsa” de campanie, sa accepte invitatia la duel si sa-i adreseze cateva intrebari nemtului meloman care-si doreste functia de “dirijor” al Capitalei Culturale a Europei.


In timp ce astepta raspunsurile elaborate si docte cu care Dominic Fritz si-a obisnuit fanii, mai cu seama pe cei de etnie germana, Sorin Anghel, locuitorul din Timisoara care in 27 septembrie este asteptat la urne, a avut un soc maxim: a primit block pe toate conturile de Facebook unde putea sa discute cu candidatul saxon la Primaria Timisoara sau, macar, sa se imprieteneasca cu sustinatorii sai alergici.

“Nu numai ca mi-a dat unfriend si m-a blocat peste tot, dar a sters si comentariile mele postate pe pagina sa“, ne-a anuntat Sorin Anghel.

In conditiile in care Impact Press nu face parte din detasamentul publicatiilor care-l promoveaza neincetat pe Dominic Fritz, alegatorul care cauta raspuns la intrebarea “eu cu cine votez” ne-a trimis la redactie chestionarul pe care candidatul USR inca nu l-a rezolvat.

A recurs la acest gest public, in speranta ca Dominic Fritz nu va avea incotro si va incerca sa treaca si de acest test al sinceritatii. Iata mesajul primit la redactie, care contine cele 10 intrebari grele, enervante, pentru Dominic Fritz.

“Am pus acum 2 saptamani aceste intrebari CANDIDATULUI Samuel Fritz, in ideea de a afla votantii cine este cel care le promite luna de pe cer. Am inteles ca asa trateaza el alegatorii, refuzand sa le raspunda, astfel incat am cautat eu pe internet si am gasit urmatoarele raspunsuri:

Intrebarea 1. Intre ce ani a fost Horst Kohler presedinte al Germaniei?

Raspuns:

01.07.2004 – 31.05.2010

Intrebarea 2. Intre ce ani a fost el, Dominic Fritz, consilerul lui Horst Kohler?

Raspuns:

2016 – 2019

Intrebarea 3. A fost dl. Fritz membru al vreunui partid de stanga sau de centru-stanga in Germania sau in alta tara?

Raspuns:

Da, a fost intre 2009 – 2019, membru al Partidului Verzilor din Germania, partid de centru-stanga conform Wikipedia, din 2019 inscriindu-se in USR (s-o fi numind asta traseism sau USR e si el partid de centru-stanga, precum Partidul Verzilor, una din doua?!).

Pentru cine nu crede ca Verzii sunt partid de centru-stanga, iata ce spune Wikipedia:

“Verzii reprezinta unificarea celor doua partide de centru-stanga: Partidul Verzilor, fondat in 1979 in Germania de Vest si Alianta 90 din Germania de Est“.

Intrebarea 4. In cei 10 ani cat a activat in Partidul Verzilor -pana acum un an!-, avand in vedere ideologia acestuia, a fost implicit impotriva marilor corporatii. Isi pastreaza el si aici, in Romania, acea pozitie?

Raspuns:

N-am putut afla, dl. Fritz neabordand niciodata subiectul pe pamant romanesc.

Intrebarea 5. A gestionat dl Fritz vreodata vreun buget si daca da, in ce imprejurari si in valoare de cat?

Raspuns:

Nu

Intrebarea 6. A condus dl Fritz vreodata vreo firma, vreun ong, vreo scoala, vreo institutie a statului, oricare ar fi ea?

Raspuns:

Nu

Intrebarea 7. Are dl Fritz cetatenie romana? Daca da, cand a obtinut-o, daca nu, de ce nu a facut demersuri sa o obtina, daca afirma ca iubeste atat de mult Romania si vrea sa traiasca in continuare aici?

Raspuns:

Nu, nu a facut niciun demers sa aiba cetatenie romana.

Intrebarea 8. Considera dl Friz ca este normal ca cineva sa aiba functii oficiale intr-un stat, in aparatul statului sau al administratiei locale, fara a fi cetatean al acelui stat?

Raspuns:

Se pare ca Da.

Intrebarea 9. Cu ce se mandreste la varsta pe care o are – indiferent daca e vorba de realizari in sectorul privat sau in sectorul public – in afara de faptul ca realmente canta bine vocal si la pian, ca este dirijor de coruri de amatori si ca a participat la misiuni de caritate ONG-istice?

Raspuns:

Cu faptul ca a fost sef de cabinet al unei persoane care cu mult timp inainte ca acest lucru sa se intample – 6-9 ani – a fost presedinte al Germaniei. Deci, echivalentul sefilor de cabinet de-acum, cand nu mai sunt presedinti, ai fostilor presedinti ai Romaniei Traian Basescu, Emil Constantinescu si Ion Iliescu – da, fostii presedinti au asa ceva si in Romania, chiar daca nimeni nu a auzit de ei, functia lor fiind de fapt una de secretara, hai sa zicem, asistenta.

Intrebarea 10. Cine il intretine in Timisoara, stiut fiind ca este somer: prietena, partidul sau un tert finantator?

Raspuns:

Prietena romanca”. (Mara Ion)

Foto: Constantin DUMA

One thought on “TABU. Iata cele 10 intrebari care-l enerveza teribil pe Dominic Fritz, neamtul care vrea sa conduca Timisoara. “Nu numai ca mi-a dat block peste tot, dar a sters si toate comentariile mele!”

  1. 5,6,9,10 au raspuns total fals/gresit se gasesc informatiile foarte usor. La celelalte intrebarile raspunsurile se gasesc la fel de usor date chiar de el, nu a incercat niciodata sa ascunda aceste chestii sunt asumate si personal nu vad nici o problema

Leave a Reply