VIDEO. Cine este soferul din Timis care a sicanat o ambulanta in trafic si ce sanctiuni risca din partea Politiei Rutiere. Practicant de sporturi extreme, campion la motocross & stuntriding

Un sofer in varsta de 33 de ani, din Lugoj, a ajuns subiect de breaking news, dupa aparitia in spatiul public a unei inregistrari video in care este surprins, pe soseaua Caransebes-Timisoara, in timp ce sicaneaza o ambulanta aflata in misiune.


Desi salvarea se deplasa cu mare viteza si avea semnalele acustice si cele luminoase pornite, intrucat transporta un pacient din Hunedoara catre un spital din Timisoara, tanarul a refuzat sa incetineasca si sa acorde prioritate de trecere autovehicului din spatele sau, ba, mai mult, efectueaza si o depasire interzisa, pe linie continua si in zona unui pod, doar pentru a se desprinde de urmaritori.

O manevra absolut inutila, teribilista, intrucat dupa numai cateva sute de metri bolidul care nu a facut culoar ambulantei a incetinit si a intrat pe un drum laturalnic.

Verificarile politistilor au stabilit ca soferul iresponsabil se numeste Mihai Stoichescu, din Lugoj, practicant de motocross, care pe pagina sa de Facebook se lauda ca este campion la motocross & stuntriding.

Cu alte cuvinte, un adept al sporturilor extreme, dar si a unui stil de condus pe drumurile publice extrem de iresponsabil si periculos pentru ceilalti participanti la trafic.

Potrivit reglementarilor Codului rutier, motociclistul din Lugoj se va alege cu permisul suspendat pentru 30 de zile si o amenda contraventionala de pana la 725 de lei, la care se poate adauga o alta sanctiune, de aceeasi valoare, pentru depasirea pe linie continua.

Exista si varianta unei scapari in extremis, daca va dovedi ca, in ziua intrecerii cu ambulanta, masina sa de teren a fost condusa de altcineva. (G.I.)

Leave a Reply