EXCLUSIV. Cine este noul sef al ITPF Timisoara, dupa avansarea chestorului Tiberiu Gim Giurea la varful Politiei de Frontiera Romane, si de ce este contestat de sindicalistii de la Europol

Noul sef al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Timisoara, dupa avansarea chestorului Tiberiu Gim Giurea in functia de adjunct al inspectorului general al Politiei de Frontiera Romane, este un ofiter care, in ultimii ani, a tot fost contestat de catre sindicalistii de la Europol.


Comisarul sef Nelu Paraschiv, fostul sef de sector de la PTF Stamora – Moravita, a fost imputernicit la comanda ITPF Timisoara cel putin pentru trei luni, cat va dura detasarea chestorului Tiberiu Gim Giurea in fruntea Politiei de Frontiera Romane.

Numele comisarului sef Nelu Paraschiv a ajuns in atentia presei inca din 2015, cand a castigat un controversat concurs pentru sefia Sectorului PTF Stamora – Moravita, dupa ce castigatorul initial, subcomisarul Lalu Aurelian, si-a dat demisia din functie.

Gestul sau a fost provocat de sicanele la care a fost supus de comisarul sef Iliuta Cumpanasu, care la vremea respectiva gira comanda ITPF Timisoara, protectorul din umbra al castigatorului Nelu Paraschiv. De remarcat ca, imediat dupa ce a ajuns sef la PTF Stamora Moravita – dupa cum au dezvaluit surse din sistem, Nelu Paraschiv si-a angajat sotia, Daniela, ca personal civil la PF Timisoara, pe un post de secretar-dactilograf.

De asemenea, Nelu Paraschiv a iesit in evidenta si in luna august 2017, la concursul pentru ocuparea a 20 de posturi vacante de ofiteri, concurs care a fost rezervat doar agentilor din cadrul institutiei.

Presedintele comisiei de concurs, Nelu Paraschiv, a refuzat cu desavarsire sa permita accesul in sala a patru observatori sindicalisti de la Europol, care doreau sa asigure transparentei concursului, in ciuda faptului ca acestia primisera aprobarea chestorului Ioan Buda, inspectorul general al Politiei de Frontiera Romane. (V.E.)

Leave a Reply