Inspectoarele de Protectia Consumatorilor Timis acuzate de luare de mita, eliberate de sub interdictiile masurilor preventive. Tribunalul Timis le-a revocat controlul judiciar, in ciuda opozitiei procurorului DNA

Judecatoarea Sorina Lupsa, de la Tribunalul Timis, a decis sa revoce masura preventiva a controlului judiciar in cazul celor doua inspectoare de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Vest Timis trimise in judecata pentru luare de mita, in ciuda opozitiei ferme a procurorului de sedinta al DNA, Troaca Simona.


Instanta s-a sesizat din oficiu, in baza Codului de procedura penala, pentru a verifica legalitatea si temeinicia masurilor preventive luate fata de cele doua inculpate, care subzistau de 14 luni.

“Revoca masura controlului judiciar luata fata de inculpatele Pirvulescu Maria si Ilias Marinela prin ordonantele procurorului din data de 09.07.2019, in dosar nr. 71/P/2019 al DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, astfel cum a fost modificata prin incheierea judecatorului de camera preliminara din data de 31.10.2019, definitiva prin incheierea penala a Curtii de Apel Timisoara”, se mentioneaza in incheierea penala a Tribunalului Timis din data de 14.09.2020.

Decizia judecatoarei Sorina Lupsa a fost influentata si de argumentele invocate de avocatii apararii, Arcadie Anastasescu si Florin Kovacs, care au aratat ca masura este nerezonabila si excesiva, luata de foarte mult timp, si simpla reaudiere a celor doua inculpate nu mai poate duce la prelungirea controlului judiciar, cata vreme Pirvulescu Maria si Ilias Marinela au dat declaratii in faza de urmarire penala.

De asemenea, s-a solicitat instantei ca sa tina cont de faptul ca, in data de 26.06.2019, martorul Bianca Bota era colaborator al DNA, conduita acesteia fiind absolut clara in acest sens, calitate in care “trebuia sa scoata cu orice pret de la inculpate anumite lucruri sau sa puna in gura acestora anumite cuvinte”. Decizia Tribunalului Timis nu este definitiva, putand fi contestata la instanta superioara in 48 de ore de la comunicare. (G.I.)

Leave a Reply