AVANSARE soc! Comisarul sef Cosmin Canavea, ofiterul care a colaborat cu procurorii in dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis, numit la conducerea DGA Arad

Cel mai incoruptibil ofiter din Politia Timis, comisarul sef Cosmin Canavea (foto), cel care a colaborat cu procurorii DNA in dosarul coruptiei de la IPJ Timis, a fost recompensat profesional, in sfarsit, pentru riscurile asumate in urma cu cinci ani, cand si-a adus o contributie decisiva la dovedirea legaturilor infractionale dintre sefii politistilor din Timis si membrii clanului Viscol, din Lugoj.


Pentru ca devenise o persona non grata printre colegii sai, care nu se mai simteau in siguranta in preajma sa, dupa ce s-a aflat ca foloseste tehnica de ascultare, comisarul sef Cosmin Canavea si-a facut raport de mutare la DGA, pentru a-si continua cariera intr-o noua calitate, cea de politist anticoruptie.

La vremea respectiva, in mai 2016, raspunsul a fost negativ, iar numit ofiterul a fost mutat pe o functie de sef birou la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE).

Surpriza a venit in aceste zile, cand mai-marii DGA si-au amintit ca politistul incoruptibil de la IPJ Timis si-a facut cerere de mutare in zona luptei anticoruptie. Astfel, din data de 11 septembrie, comisarul sef Cosmin Canavea a fost imputernicit sa conduca Serviciul Judetean Anticoruptie Arad din cadrul DGA.

Functia a ramas vacanta inca din luna decembrie 2019, cand comisarul sef Vitia Mereanu, supranumit “politistul shaolin”, a iesit la pensie, ulterior fiind cooptat in noua echipa manageriala de la Aeroportul International “Traian Vuia” din Timisoara. (G.I.)

3 thoughts on “AVANSARE soc! Comisarul sef Cosmin Canavea, ofiterul care a colaborat cu procurorii in dosarul coruptiei de la varful IPJ Timis, numit la conducerea DGA Arad

  1. Canavea, daca erai atat de incoruptibil trebuia sa ai curajul si sa refuzi propunerile sefilor tai Pavel si Muntean. Nu ai fi fost tu nici primul si nici ultimul care ar fi refuzat astfel de propuneri din partea unor sefi. Pavel si Muntean ar fi putut sa se razbune ca urmare a refuzului tau, dar na macar erai om, la fel cum si Pavel si Muntean au fost oameni, ca nu erau ei facuti pt tiganiile pe care au vrut sa le faca. Sunt altii facuti pentru astfel de tiganii care si acum sunt manageri si sunt bine merci, hotul neprins e negustor cinstit. Dar Pavel si Muntean nu erau facuti pentru astfel de tiganii. Ce sa zic ai acceptat propunerea celor doi sefi si apoi i-ai denuntat la DNA! Canavea tu nu ai omenie, nu ai curaj, esti doar un mizerabil ahtiat dupa functii.

  2. Ioane, trăim într-o țară liberă, e bine totuși că ai și tu o părere, deși nu legată de articol ci de comentariul meu. Poate pe viitor înveți și tu să îți argumentezi părerea. Dacă îți este atât de drag Canavea propun să îl pupi în cur și pe el și pe ceilalți mizerabili, nu-ți mai spun cine sunt ceilalți că îi cunoști tu destul de bine. Nu mi-am pus problema niciodată de ce există pe lumea asta mizerabili, accept că aceștia trebuie să existe. Dacă în cazul mizerabililor vorbim de un destin asumat, în cazul lui ”Ion” vorbim probabil de prostie asumată.

Leave a Reply