ADVERTORIAL. O echipa de PROfesionisti pentru Consiliul Local Sag. Interviu cu Doru Homorodean, candidat al PRO Romania pe lista consilierilor locali (P)

Domnule Doru Homorodean, sunteti primul pe lista candidatilor propusi de PRO Romania pentru Consiliul local al comunei Sag. Care sunt motivele pentru care doriti sa va implicati (si) politic in viata comunitatii?


Mi-am depus candidatura pentru consilier local la Primaria Sag din mai multe motive, primul fiind acela ca imi doresc si cred ca pot sa contribui la schimbarea de atitudine a edililor comunei Sag. Sunt convins ca experienta mea poate contribui la crearea unei viziuni noi, in beneficiul comunitatii careia ii apartinem.

Respect omenii locului caruia ii apartin si vreau ca, impreuna cu echipa de PROfesionisti, alaturi de care candidez, sa ne ducem la indeplinire toate PROmisiunile pe care le facem, pentru ca acestea sa nu ramana doar niste vorbe de campanie.

Sunt inginer geodez, am lucrat, incepand cu anul 2005, la foarte multe proiecte care vizau dezvoltarea urbanistica a localitatii. In 2014, in calitate de manager de proiect al Planului Urbanistic General al comunei Sag, am inteles cate posibilitati se deschid pentru comunitatea locala, la care pot sa-mi aduc contributia.

De asemenea, sunt ofiter in rezerva, economist, expert evaluator si formator in educatia adultilor, iar experienta acumulata in toate aceste activitati ma determina sa cred ca pot, alaturi de echipa PRO Romania Sag, sa participam activ la dezvoltarea comunei noastre. Cum? Implicandu-ne in atragerea fondurilor europene si a investitorilor, prin promovarea unor noi proiecte social-culturale, economice si de infrastructura.

– Toata lumea vorbeste, in campanie, de schimbare. De ce credeti ca alegatorii isi doresc schimbarea?

Orice primar are nevoie de o echipa de consilieri onesti, educati si integri, care, prin curaj si atitudine, si mai ales prin viziune, sa nu permita sa primeze interesele personale sau jocurile politice si sa se asigure ca toate masurile luate sunt in beneficiul comunitatii.

La alegerile locale nu este vorba despre partide, platforme si ideologii. Votul este indicatorul gradului de satisfactie al alegatorului. Oamenii sunt chemati la vot pentru a spune daca sunt multumiti de ceea ce se intampla in comunitatea lor, daca cei alesi in precedenta campanie s-au achitat de indatoririle avute. Sa nu aiba motive sa spuna ”n-au facut nimic, dom’le!”

O data la patru ani ei evalueaza.

In aceasta campanie, din intalnirile cu alegatorii, am inteles cat de importanta este pentru acestia reprezentarea lor in acel loc unde se iau deciziile ce-i privesc.

Insa, mai mult decat orice, am invatat ca membrii unei comunitati isi doresc ca alesii lor sa dea dovada de decenta. Ori, noi, echipa PRO Romania Sag putem face asta.

– Cum va descrieti echipa?

Consideram ca este nevoie de PROfesionisti in toate consiliile locale din tara. Pe lista PROpusa de PRO Romania pentru Consiliul local Sag se regasesc specialisti din randul ”inteligentei tehnice” – cinci dintre primii candidati de pe lista suntem de formatie ingineri. De-a lungul anilor, fiecare dintre noi  s-a implicat in viata comunitatii, prin participarea si realizarea unor obiective importante, care au contribuit decisiv la bunul mers al localitatii.

Desi suntem la inceput de drum, cunoastem foarte bine atat potentialul comunei Sag cat si neajunsurile acesteia, si, mai presus de toate suntem convinsi ca, prin profesionalismul nostru, putem contribui la crearea unui echilibru de opinii in Consiliu, in care educatia si bunul simt vor face diferenta.

Iata cine se afla pe lista candidatilor, in ordinea in care se regasesc pe buletinul de vot:

Homorodean Doru, 56 ani, inginer

Gataiantu Lucian, 46 ani, inspector SSM

Sitariu Stefan, 37 ani, inginer

Juganaru Calin, 38 ani, inginer

Calinoiu Catalin-Cristian, 40 ani, doctor medic

Vacarescu Sondra, 37 ani, inginer

Balasan Bogdan, 31 ani, inginer

– Ce se afla pe agenda dv.? Ce anume v-ati propus sa realizati pentru locuitorii din Sag?

S-au facut multe lucruri bune in comuna noastra, dar inca exista foarte multe alte oportunitati de dezvoltare. Ne-am propus ca tot ceea ce promitem in campanie sa nu ramana doar niste vorbe in vant care, peste alti patru ani sa nu se fi materializat.

Ne-am transformat misiunile PRO Romania in PROmisiuni pe care sa le si putem duce la indeplinire. Nu voi mai relua aici toate cele noua PROmisiuni, ele se regasesc pe pagina de Facebook PRO Romania Sag si in materialele distribuite in campanie.

Doresc doar sa ii indem pe sageni sa voteze pentru PROfesionisti in consiliul local, asa cum, la randul lor, au promis in campanie.

(Comandat de Partidul Pro Romania – Organizatia Timis. Tiparit de SC Best Media Communication SRL. CMF: 21200010)

Leave a Reply