Advertorial EXPLOZIV. Seracin Caius Ionut: In viitorul Consiliu Local Giroc, vreau sa reprezint vocea independenta si realista a girocenilor (P)

– Domnule Caius Ionut Seracin, ati devenit cunoscut, cel putin in mediul online, cu o serie de dezvaluiri legate de ”legaturile bolnavicioase” din randul consilierilor locali actuali din comuna Giroc. De ce v-ati hotarat sa va inscrieti si dumneavoastra in aceasta cursa electorala?


M-am hotarat sa ma inscriu in aceasta cursa INDEPENDENT pentru ca vreau sa iau atitudine fata de actuala situatie din Giroc, sa reprezint vocea nepatata politic din consiliul local, fara interese personale, rude angajate sau alte  lucruri de acest gen in comuna noastra. La Giroc, clasa politica este formata din oameni de demult. Oameni care au fost in structurile de conducere ale comunei in ultimii 12 ani, oamenii care ar trebuie sa verifice construirea de blocuri intre case, dar care sunt rude de gradul 1 cu persoanele care construiesc fara autorizatie.

Ceea ce, din punctul meu de vedere, e mult prea mult. Sunt oameni care cu greu leaga doua fraze si i-am demascat, facandu-le public numele si aratand alegatorilor greselile simple de exprimare in scris, dar care decid daca strada mea se asfalteaza sau nu.

Pe langa asta, toti au o problema morala. Au fii, fiice, cumnati, chiar soti, sotii in posturi cheie in societatile aflate in subordinea primariei si consiliului local. Ei ar trebui sa-si traga la raspundere rudele pentru faptul ca in Giroc nu exista presiune la apa, ca la scoala nu exista tablete pentru elevi, ca la Casa de Cultura se cheltuie sume impresionante pentru diferite activitati culturale. Credeti, dragi giroceni, ca se intampla acest lucru? Eu zic ca nu, iar istoria ne-a demonstrat acest lucru.

– Ce v-ar recomanda pe dumneavoastra pentru aceasta functie?

Din postura de jurnalist, am asistat la zeci de sedinte de Consiliu Local la Timisoara si am putut sa-mi fac o idee despre ce inseamna munca pe care o depune un ales. Am avut ocazia sa asist la intalniri intre consilierii locali din Timisoara in cadru organizat cu alegatorii, am vazut dezbateri publice despre constructia de blocuri in cartiere de case, am putut vedea cum unii consilieri locali au putut bloca proiecte de hotarari de consiliu local propuse chiar de seful de partid, care la vremea respectiva era primarul.

Astazi, la Giroc exista o masina de vot, care ridica mana la orice propune actualul primar. Trebuie sa schimbam aceasta imagine a consilierului. Girocenii trebuie sa inteleaga ca primarul, fara consiliu, nu poate face nimic.

Consilierii sunt cei care aduc amendamente, fac interpelari, pot trage la raspundere directorii din primarie, si tot ei pot propune hotarari de consiliu local. Tot consilierii locali trebuie sa-si faca raport de activitate la sfarsitul fiecarui an in aceasta functie, sa-si publice declaratia de avere, lucruri care, la Giroc, sunt de domeniul science fiction.

– Care e primul lucru pe care-l veti face daca veti ajunge consilier?

La prima sedinta de Consiliu Local la care voi participa din postura de ales, voi transmite live pe facebook acea sedinta si voi propune ca viitoarele sedinte sa fie tinute dupa ora 16, pentru ca girocenii de rand sa poata participa. Un alt lucru pe care-l voi face va fi sa verific stenogramele sedintelor. In ultimii patru ani, stenogramele sedintelor din CL nu cuprindeau nicidecum punctele Diverse, un punct extrem de important pe ordinea de zi, pentru ca la acest punct se discuta zeci de probleme ale comunei, dar nimeni nu le ia in considerare. De ce? Pentru ca ele sunt vorbe in vant din moment ce nu apar pe inscrisuri oficiale. De 10 ani de cand stau in Giroc nicio sedinta a CL Giroc n-a fost inregistrata. Pentru noi locuitorii, aceste meetinguri sunt o legenda, pentru ca ele incep tot timpul la ora 13 (o ora improprie) si sunt cu usile inchise.

– Ce alte proiecte mai aveti in plan pentru a fi propuse in urmatorii patru ani daca veti fi ales?

Pe langa transparentizarea si digitalizarea comunei Giroc, imi propun sustinerea infiintarii de consilii de cartier. Consiliul Consultativ de Cartier este un instrument utilizat foarte des in localitatile de afara. Reprezentantii cetatenilor au periodic intalniri atat cu alesii locali, dar mai ales cu angajatii Primariei pentru a gasi solutii in imbunatatirea vietii din cartiere.

Am identificat nu mai putin de 6 mici cartiere: satul Chisoda, vatra veche a Girocului, zona Antenelor, cartierul Planiste, zona care leaga Girocul de Chisoda si Calea Urseni.

Fiecare din aceste cartiere trebuie sa aiba reprezentanti care sa vorbeasca cu autoritatile cel putin semestrial. De asemenea, imi propun construirea de parcuri pentru agreement, instalarea de camere de supraveghere in intreaga comuna, infiintarea unui panou al merituosilor si a personalitatilor care au scris istoria comunei, infratirea cu o localitate din vestul Europei, participarea la realizarea noului Plan Urbanistic General , adaptat la realitatile anului 2020.

– In final, aveti un mesaj pentru alegatorii din Giroc?

Va garantez ca pot schimba metehnele vechi din Consiliul Local Giroc. Vom avea sedinte de consiliu local filmate, inregistrate, colegii mei din consiliu isi vor depune la timp atat declaratiile de avere, cat si rapoartele, iar voi cetatenii veti fi mai respectati de alesi, pentru ca asa cum ne cere legea, noi, consilierii, ne vom intalni trimestrial cu voi. Pentru asta e nevoie ca voi, girocenii, sa veniti sa ma votati ca si consilier local in 27 septembrie.

As mai vrea sa spun un lucru. Au existat in mediul online tot felul de atacuri la persoana, jigniri, chiar amenintari voalate. Eu am facut dezvaluiri bazate pe realitate, am prezentat situatia din comuna la ora actuala cu legaturile dintre alesi, fapte care nu au putut fi contestate, pentru ca altfel erau combatute de cei care aspira la noi mandate.

As vrea sa subliniez faptul ca nu imi este frica de cei care intr-un fel sau altul incearca sa contracareze altfel decat public cele scrise de mine pentru ca am pretentia ca traim intr-o societate democratica si ca orice actiune nelalocul ei va fi taxata de organele statului in mod legal.

(Comandat de Candidat Independent Seracin Caius Ionut. Executat de SC Best Media Communication SRL. CMF: 24200189)

Leave a Reply