FLAGRANT. Patru cetateni albanezi au fost prinsi la Vama Jimbolia, in timp ce ofereau mita 1.000 de euro unui politist de frontiera

In urma unui denunt formulat de politistii de frontiera din cadrul  Punctului de Trecere al Frontierei Jimbolia, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, au fost prinsi in flagrant patru cetateni albanezi, in timp ce incercau sa ofere suma de 1.000 de euro pentru a nu fi luate masurile legale ca urmare a neindeplinirii conditiilor de intrare in Romania.


In data de 22.09.2020, in jurul orei 11, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, pe sensul de intrare in tara, cu autoturismul marca Daimler Chrysler inmatriculat in Albania, patru cetateni albanezi.

Cu ocazia verificarii documentelor de calatorie si a conditiilor legale de intrare in tara de catre politistul de frontiera, unul dintre cetatenii albanezi a introdus intr-o agenda suma de 1.000 de euro si a oferit-o acestuia.

Intrebat despre existenta sumei de bani, cetateanul albanez a declarat ca aceasta este pentru a trece cu vederea faptul ca cei patru nu au documentele necesare pentru a justifica scopul calatoriei si pentru a li se permite intrarea in tara.

Politistul de frontiera i-a adus la cunostinta persoanei faptul ca fapta sa constituie infractiune, context in care cetateanul albanez a insistat, spunand chiar ca poate oferi in plus suma de 500 de euro cu titlu de mita, pentru ca politistul de frontiera sa le permita continuarea calatoriei.

Politistul de frontiera a refuzat categoric suma de bani si impreuna cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Fata de cei patru albanezi s-a luat masura nepermiterii intrarii pe teritoriul Romaniei, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata savarsirea infractiunii de dare de mita, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale care se impun. (ITPF Timisoara)

Leave a Reply