Acronim F.R.I.T.Z. Un timisorean explica de ce nu-l voteaza pe neamtul Dominic Fritz si partidul aliniat cu grupul european care sustine agenda pro-LGBTQ. “Nu voi vota o himera! Prefer un administrator bun care a dezvoltat proiecte vizibile in ultimii ani”

In ciuda unei campanii sufocante a adeptilor lui Dominic Fritz, neamtul meloman care candideaza la Primaria Timisoara, atat pe teren cat si in spatiul virtual, un timisorean are curajul sa infrunte armata de postaci virulenti si sa spuna ca nu va vota USR si candidatul acestui partid la fotoliul de primar.


Argumentele lui Filip Ologeanu, licentiat al Universitatii Politehnice din Madrid, sunt cuprinse in acronimul FRITZ, motiv pentru care a atras atentia internautilor, dar si a presei care nu face parte din detasamentul mass-media platit de candidatul promovat strategic pana si de fostul presedinte al Germaniei, Horst Köhler.

Asadar, sa vedem motivele care-l plaseaza pe Dominic Fritz in tagma candidatilor incompatibili cu spiritul Timisoarei, asa cum sunt vazute de un alegator scolit pe dinafara, la o universitate din Occident.

Iata mesajul postat de Filip Ologeanu pe pagina sa de Facebook, unde adeptii candidatului Fritz vor descoperi ca semnatarul textului este si indragostit de muzica, dar tot nu-l voteaza pe dirijorul corului gospel din Timisoara:

Iubesc oamenii si obisnuiesc sa ii creditez cu incredere. De ce, totusi, nu am incredere in domnul F.R.I.T.Z.?

Fabricat. Il vad doar ca pe un produs al neputintei USR de a propune un candidat credibil din membrii existenti. Asa ca, acum un an l-au gasit pe Dominic, un tanar strain cu un CV care “da bine” si …cam atat.

Rookie. Faptul ca a fost consilierul lui Horst Köhler la ani buni dupa ce acesta NU mai activa ca om politic se traduce cu 0(zero) experienta in administratie publica locala si 0(zero) experienta in politica romaneasca. Iar faptul ca a migrat de la un partid de stanga la unul (aparent) de dreapta ma face si mai confuz.

Intretinut. Prietena lui este singura care aduce bani in “gospodarie”. Practic, in ultimul an, Fritz nu a contribuit cu nimic la bugetul local, dar candideaza pentru o functie pentru care va fi platit din bugetul local si din care ar gestiona bugetul local. Ca veni vorba, se pare ca el nu a gestionat niciodata un buget, probabil nici macar cel al propriei gospodarii.

Teribilism. USR se erijeaza in salvatorii Romaniei pe principiul “nimeni nu face bine, iar noi am face mai bine decat oricine”. Nu vor avea majoritate niciunde; politica inseamna aliante si parteneriate; usereii si-au cam ars toate podurile cu acest aer atotcritic si atotsuficient. Prin urmare, nu vor reusi sa faca aproape nimic din ce promit acum cu aplomb.

Zarva. Multa galagie si multa vulgaritate mai ales in online. Pe strazi actiunile au fost atat de disperate incat au ajuns sa puna in pericol siguranta conducatorilor auto pentru un mic #plus de vizibilitate. Ba chiar au implicat si minori in ceea ce foarte multi numesc “cea mai agresiva campanie din istoria Timisoarei”.

In calitate de crestin practicant nu sustin agenda progresista si pro-LGBTQ a grupului Renew Europe cu care USR se aliniaza. Poate ca la Bucuresti situatia disperata cere masuri disperate. #Timisoara este pe drumul cel bun de cativa ani si asa imi doresc sa ramana.

Nu voi vota o himera. Prefer un om cu experienta, un administrator bun (nu perfect) care a dezvoltat proiecte vizibile in ultimii ani.

Avem de unde alege in Timisoara si in Timis. Sa alegem faptele, nu vorbele”. (Mara Ion)

One thought on “Acronim F.R.I.T.Z. Un timisorean explica de ce nu-l voteaza pe neamtul Dominic Fritz si partidul aliniat cu grupul european care sustine agenda pro-LGBTQ. “Nu voi vota o himera! Prefer un administrator bun care a dezvoltat proiecte vizibile in ultimii ani”

  1. Comunistii erau in puscarii inainte de 1948 iar la Rusia, pe harta din manualele scolare regaliste, scria “nu avem relatii importante”. Bine c-ati aparut voi sa bagati-n seama slugaci de borfasi.

Leave a Reply