EXIT POLL alegeri locale 2020: Nicusor Dan, noul primar general al Capitalei. A “batut-o” pe Gabriela Firea cu aproape 8 procente

Rezultatul exit-poll-ului CURS-Avangarde, comentat pe larg de televiziunile centrale, arata ca Nicusor Dan, candidatul PNL-USR-Plus este noul primar  este noul primar al Capitalei. Candidatul Dreptei a obtinut o victorie categorica in fata candidatei PSD, Gabriela Firea, cu peste 8 procente.


Potrivit exit-poll-ului, Nicusor Dan a obtinut 47,2% din voturile bucurestenilor. Gabriela Firea a fost votata de 39% dintre cetatenii care au mers la vot, in timp ce Traian Basescu, candidatul PMP, nu a reusit sa rupa destul din voturile Dreptei, pentru a o ajuta pe Firea, obtinand doar 9%.

Pe sectoare, Clotilde Armand (USR-Plus) a castigat Sectorul I cu 47%, zece procente in fata PSD-istului Dan Tudorache. USR a castigat si Sectorul II prin Radu Mihaiu. Primarul in functie, Rober Negoita (Pro Bucuresti 2020), a castigat Sectorul III, iar PSD-istul Daniel Baluta Sectorul IV. Sectorul VI a fost castigat de liberalul Ciprian Ciucu, in timp ce la Sectorul V este egalitate intre Cristain Bacanu (PNL) si Cristian Piedone (PPU-SL). Aceste procente sunt valabile pentru ora 19.

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala – CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde si Fundatia “Biroul de Cercetari Sociale” – BCS au fost acreditate de Biroul Electoral Central sa faca sondaje de opinie la iesirea de la urne la alegerile locale din 27 septembrie. CURS efectueaza sondaje in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Pitesti, Constanta, Ploiesti, Focsani, Deva, Alba Iulia, Arad. (Mara Ion)

Leave a Reply