VIDEO. Nicolae Robu isi recunoaste infrangerea in alegerile locale! Noul primar al Timisoarei este neamtul Dominic Fritz

Surpriza alegerilor locale din Romania vine de la Timisoara. Nicolae Robu pierde alegerile in fata candidatului USR, Dominic Fritz, rezultat care confirma ceea ce anticipa versatul Cozmin Gusa, inca din urma cu aproape o luna.


Analistul dezvaluit ca trei orase mari, resedinte de judet, au fost abandonate de PNL partenerilor de la USR, in cadrul unui troc electoral girat de presedintele tarii.

“Candidatii USR-PLUS devin alternativa in marile orase, dupa impunerea ca si candidat la Bucuresti a lui Nicusor Dan, care a generat in marile orase o emulatie in favoarea candidatilor USR-PLUS, care-i asaza in postura de alternative, ba chiar cu sanse reale de a castiga.

A doua stire este insa cea legata de problemele pe care LuCOVID le-a creat astfel chiar propriilor fiefuri electorale, dupa cum urmeaza:

– la Timisoara, Brasov si Alba-Iulia candidatii USR-PLUS au ajuns la un scor similar cu cei ai PNL, dar pe un trend crescator, ceea ce inseamna ca vor reusi probabil sa-i detroneze pe liberali; victimele premeditate ale lui LuCOVID se numesc in acest caz Nicolae Robu, George Scripcaru si Mircea Hava (candidat PNL este vice-primarul lui)!”, spunea Cozmin Gusa inca de la sfarsitul lunii trecute.

Astfel, dupa o campanie electorala in care, din cauza razboiului cu presa locala, Robu a decis sa se promoveze intr-un ziar din Caras-Severin, pentru a nu plati “tonomatele” din orasul de pe Bega, cum i-a numit pe ziaristi, edilul a hotarat sa nu mai prelungeasca suspansul si a aparut pe o straduta din apropierea sediului PNL pentru a-si recunoaste infrangerea.

Chiar daca, pana la ora aceasta s-au numar voturile doar din 16 sectii din Timisoara, dintr-un total de 207 sectii de votare. In cele 15 sectii, Fritz a obtinut peste 50% din voturi, ceea ce l-a determinat pe Robu sa anticipeze dezastrul si sa-l felicite pe contracandidatul sau. „Am pierdut! Comparand numarul de voturi, diferenta este surprinzator de mare, nu o pot spune in procente. Am considerat ca va fi un scor strans si am fost optimis pana in ultimul moment, dar diferenta este mare ceea ce inseamna ca asteptarile timisorenilor sunt altele. Nu am nicio suferinta. Inseamna ca nu ma pliez pe ceea ce vor timisorenii pentru urmatorii patru ani. Asta e viata, fara regrete!”, a spus Nicolae Robu, amintindu-le timisorenilor ca, in cele doua mandate de primar, a implementat 50 de mari proiecte. (G.I.)

VIDEO: Constantin DUMA

Leave a Reply