PMP Timis nu si-a indeplinit obiectivu electoral fixat de conducerea partidului, dar si-a adjudecat 5 primarii. O performanta care-l poate salva pe Cornel Samartinean de la demitere

Cel mai important investitor in campania electorala din Timis, care a pus la bataie nu mai putin de 250.000 de lei, din bani proprii, nu a reusit sa convinga electoratul sa-l trimita in Consiliul Judetean.


A obtinut atat de putine voturi, incat nu apare nici in Top 5 al candidatilor la CJT, fiind intrecut chiar si de catre activistul civic Cristian Brancovan, care si-a subventionat campania cu doar 7.000 de lei. Primele cifre ale confruntarii cu fostul lider al galeriei Ultra Curva Sud arata un scor de 3,50 la 3,39 in favoarea lui Brancovan. Nu mai spunem ca, la Giroc, PMP a fost batut, cu 126 la 80, chiar si de catre fostul jurnalist Caius Seracin, candidat independent care a ratat de putin intrarea in consiliul local…

Totusi, desi, la finalul anului trecut, la Sinaia, liderul PMP, Eugen Tomac, a anuntat ca presedintii de filiale „care nu inteleg ca politica se face pe voturi” vor fi demisi, fixand ca obiectiv pentru alegerile locale un scor de peste 10%, este posibil ca presedintele PMP Timis sa scape de pedeapsa.

Si asta pentru ca, desi nu a trecut pragul de 5% nici la Consiliul Judetean, nici la Consiliul Local Timisoara, a reusit sa-si adjudece nu mai putin de cinci primarii. La Giarmata, unde l-a trimis acasa pe baronul rosu Virgil Bunescu, la Sacalaz, unde a procedat la fel cu Ilie Todasca, dar si la Bucovat, Uivar si, probabil, Ortisoara, unde candidatul sau, Lucian Ivanescu, a ajuns la balotaj cu fostul primar, Aleodor Sobolu.

Daca luam in considerare ca deputatul Cornel Samartinean a investit in campanie putin peste 50.000 de euro, putem considera ca fiecare primarie din Timis castigata de PMP l-a costat in jur de 10.000 de euro, ceea ce nu e o suma colosala.

De remarcat ca, fostul sau consilier parlamentar, Alexandru Mutruc, sustinut de Eugen Tomac la o eventuala preluare a conducerii filialei, a investit in campania electorala pentru Primaria Timisoara nu mai putin de 75.000 de lei. Pentru putin peste 1000 de voturi… O suma, totusi, insuficienta, in conditiile in care a candidat la o primarie de municipiu, nu de comuna cu cateva sute de alegatori… (Mara Ion)

 

 

Leave a Reply