Revolutia lui FRITZ. Timisoara, primul oras din Romania care “importa” un primar din Occident. Dominic Fritz, votat de 17,8% dintre cetatenii cu drept de vot, in timp ce pierzatorul Robu a mai fost dorit de doar de 9,9% dintre timisoreni

Bucurie imensa in randul sustinatorilor USR, dupa anuntarea rezultatelor pentru functia de primar al Timisoarei si abdicarea rapida a lui Nicolae Robu, care si-a recunoscut infrangerea la nici o ora de la inchiderea urnelor.


Ba, mai mult, s-a retras si de la presedintia PNL Timis, ceea ce contureaza ideea ca fostul primar a dorit sa transmita ca ar fi o victima a sistemului si nu a  tinerilor iesiti masiv la vot, cum s-a speculat in seara alegerilor.

Victoria cetateanului german Dominic Fritz este incontestabila, chiar daca, potrivit cifrelor oficiale, a fost “stampilat” de doar 48.992 de cetateni cu drept de vot, adica de 17,8% dintre timisorenii inscrisi pe listele electorale.

In ciuda unei campanii electorale de tip “baie de multime” in fiecare seara, prin zona centrala a orasului, Nicolae Robu a mai fost dorit la primarie de doar 27.408 alegatori, adica de 9,97% dintre cetatenii cu drept de vot.

Am prezentat aceste cifre seci, pentru a atrage atentia istoricilor care vor scrie, peste ani si ani, despre asa-zisa revolutie a lui Fritz, ca primul primar occidental, fara cetatenie romana, “adoptat” de electoratul unui municipiu din Romania, a fost asezat pe tronul Timisoarei prin uneltirea unui grup de “boieri” intelectuali, care au reusit sa capaciteze un procent de 18% dintre timisoreni. Nu peste 50%, cum fals se vehiculeaza in presa subventionata.

Reamintim ca, in Timisoara, au iesit la vot doar 93.505 persoane, adica 33,9% din populatia cu drept de vot, care numara 274.632 de persoane. (G.I.)

Foto: Constantin Duma

Leave a Reply