VIDEO. Noul primar al Timisoarei, neamtul Ludovic Fritz, prima cuvantare din piata centrala a orasului. “Nu asteptati ca primarul sa schimbe totul, va rog frumos, fiti parte din schimbare!”

Proclamat primar al Timisoarei de catre majoritatea alegatorilor care, ieri, s-au prezent la urne, neamtul Dominic Fritz a avut o prima cuvantare in piata centrala a orasului.


In opinia sa, prin votul din 27 septembrie 2020, timisorenii nu au scris o pagina de istorie doar pentru Romania, ci pentru intreaga Europa.

Si-au ales un primar care nu este nascut in Romania, nu are rude in Romania, iar in urma cu 17 ani, cand a venit pentru prima oara in Romania, nu vorbea niciun cuvant in limba romana.

“Dragi timisoreni, multumesc! Timisoara, astazi, a infaptuit o noua revolutie. Astazi, Timisoara a incheiat definitiv, prin vot, perioada de tranzitie, dupa 30 de ani de la caderea comunismului.

E o onoare incredibil de mare pentru mine ca m-ati ales primarul vostru, un om care a venit prentru prima oara aici in 2003, cand nu vorbeam niciun cuvant in limba romana.

Ati facut istorie, pentru prima oara in Romania a fost ales un primar care nu s-a nascut in Romania, care nu are rude in Romania. Timisorenii, astazi, si-au astupat urechile la sirenele nationalismului. Au spus foarte clar si raspicat: Timisoara a fost, este si va fi un oras european.

Timisoara a scris istorie nu doar in Romania, ci in intreaga Europa. Astazi, un oras european a ales un primar european”, a spus Dominic Fritz, atragand atentia ca timisorenii nu trebuie sa astepte ca primarul sa faca totul, ci sa faca parte din schimbare.

Mai mult, Dominic Fritz si-a propus sa castige si increderea celor care nu l-au votat, semn ca popularitatea sa in capitala Banatului va creste in urmatoarea perioada.

Potrivit unor analisti de genul Cozmin Gusa, care au citit semnele astrale ale politicii romanesti, nu este exclus ca, de la Primaria Timisoara, Dominic Fritz sa-si inceapa ascensiunea catre Palatul Cotroceni. (G.I.)

Sursa video: pressalert.ro

Leave a Reply