Un candidat care, in urma cu cateva zile, a murit de Covid-19, a castigat alegerile dintr-o comuna din Olt! Electoratul din Deveselu a pus stampila pe Ion Aliman, in semn de ultim omagiu

O surpriza si mai mare decat cea de la Timisoara, care face parte din categoria “in Romania orice este posibil”, vine din localitatea Deveselu, judetul Olt.


Ion Aliman, candidatul PSD la primaria comunei, care in urma cu o saptamana a murit, dupa ce a fost infectat cu noul coronavirus, a castigat alegerile. Se pare ca electoratul din Deveselu a pus stampila pe ofiterul de marina in semn de ultim omagiu.

Numele lui Ion Aliman, candidatul PSD pentru un nou mandat, a ramas pe buletinele de vot deoarece aceste documente au fost tiparite inainte de decesul candidatului, potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Judetean (BEJ) Olt.

In afara de numele primarului decedat Ion Aliman, candidat PSD, pe buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Deveselu mai sunt doua nume: Ion Paun, candidat ALDE si candidatul PMP, Dumitru Manuel Nica.

Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Capitala, la aproximativ o saptamana dupa ce a fost testat pozitiv pentru infectia cu SARS-CoV-2. El a fost ales primar al comunei Deveselu in iunie 2012, apoi a a obtinut un nou mandat in 2016, si acum candida pentru al treilea mandat, din partea PSD.

Ion Aliman a fost ofiter de marina timp de 30 de ani, din care 20 de ani a fost capitan de nava de pasageri.

In perioada in care Ion Aliman a fost primar al comunei Deveselu, in localitate a fost operationalizat la baza militara sistemul de aparare antiracheta, componenta a sistemului NATO de aparare impotriva rachetelor balistice. (Mara Ion

Leave a Reply