Prima condamnare din Romania a unui suspect de Covid-19, care a fugit din spital! Sase luni de inchisoare si munca gratuita in folosul comunitatii

Premiera nationala la Judecatoria Buzau, unde s-a pronuntat prima sentinta de condamnare la inchisoare a unui suspect de Covid-19, care nu a respectat restrictiile pandemiei.


Este vorba despre un barbat in varsta de 50 de ani, care a fost judecat pentru infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce a fugit din spitalul in care a fost internat.

Incidentul a avut loc pe data de 10 aprilie. Atunci, politistii din zona au fost alertati printr-un apel la 112 ca un barbat a reusit sa fuga din incinta spitalului in care era internat, acesta avand simptome ce ar fi indicat o infectie cu noul coronavirus.

La numai cateva ore de la sesizare, barbatul a fost gasit de politisti pe un teren din extravilanul localitatii de domiciliu. El a fost dus in carantina si pe numele lui s-a deschis un dosar penal de zadarnicirea combaterii bolilor.

Dosarul a fost solutionat de Judecatoria Buzau, care l-a condamnat pe inculpat la sase luni de inchisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie sa urmeze un program de reintegrare sociala si sa presteze munca in folosul comunitatii.

“Condamna inculpatul la o pedeapsa de 6 luni inchisoare pentru infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor, savarsita in data de 10.04.2020. Dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere si stabileste un termen de supraveghere de 2 ani.

Impune condamnatului sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de catre serviciul de probatiune sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primariei comunei Merei sau SC RER Ecologic Service SA Buzau, pe o perioada de 60 de zile lucratoare”, se mentioneaza in hotararea instantei buzoiene. Sentinta nu este definitiva.

Reamintim ca, pana astazi, 1 octombrie 2020, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (Covid – 19). 103.994 de pacienti au fost declarati vindecati.

In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 2.086 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (Covid – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. (V.E.)
Leave a Reply