Comisar de politie de la Brigada Antidrog, saltat de procurorii DIICOT. Acesta era “sifonul” unei grupari interlope implicata in infractiuni cu violenta

Politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, luptatorii SIAS si procurorii DIICOT – Structura Centrala au efectuat 30 de perchezitii domiciliare la un grup infractional organizat, ai carui membri ar fi comis mai multe infractiuni cu violenta, de la tentative la omor calificat, santaj, proxenetism, viol, trafic de influenta, pana la evaziune fiscala si spalarea banilor.


Nu mai putin de 14 persoane au fost conduse la audieri, la sediul central al DIICOT. Printre cei saltati de mascati se afla si Robert Cristian Badea, un politist de la Brigada Antidrog, care ii informa si ii ajuta pe infractori sa-si desfasoare afacerile ilegale.

De altfel, comisarul Robert Badea a si fost dat drept exemplu negativ de ministrul Marcel Vela, intr-o conferinta de presa, in timpul careia s-au prezentat imagini cu acesta si interlopii.

Ofiterul de politie ar fi fost racolat de catre liderul gruparii, in contextul activitatilor infractionale, in contextul in care omul legii ar fi efectuat, de mai multi ani, activitati de paza in diverse cluburi de noapte din Bucuresti.

In vederea obtinerii de profituri financiare si “albirii” provenientei ilicite a banilor aflati in circuitul infractional, politistul ar fi intreprins impreuna cu liderul gruparii demersuri in nume personal in vederea deschiderii si administrarii in fapt a 2 case de pariuri sportive, dar care functionau in drept ca si puncte de lucru ale unei societati comerciale coordonate de catre liderul gruparii.

De asemenea, politistul ar fi acordat “consiliere juridica” atunci cand liderul sau alti membrii ai gruparii ar fi fost implicati in comiterea unor infractiuni.

Retinerea celor 16 persoana a vut loc in cursul zilei de joi, 1 octombrie 2020, cand politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov si Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, cu sprijinul luptatorilor SIAS, au descins la 30 de adrese situate in Bucuresti si in judetele Ilfov, Vaslui si Brasov.

Au fost efectuate perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane banuite, respectiv sedii ale unor societati comerciale si au fost puse in executare 16 mandate de aducere, vizand membrii unei grupari de criminalitate organizata ce fac obiectul cercetarilor intr-o cauza aflata pe rolul DIICOT – Structura Centrala.

In urma perchezitiilor domiciliare, au fost indisponibilizate: 6.050 de Euro, 15.950 de lei, 120 de lire sterline, bijuterii din aur, 1 arma letala de foc tip revolver, 5 cartuse, 3 pistoale cu aer comprimat, 1 pistol cu gaz si munitie aferenta, mai multe sabii si macete, bate, 2 spray-uri paralizante, 29 de telefoane mobile, 7 laptopuri, 1 tableta, 18 cartele SIM, balize GPS si aparatura de bruiaj, 3 stick-uri de memorie, 3 hard-diskuri, aproximativ 3.000 de litri substanta biocida si dezinfectanta.

Actiunea a fost realizata cu sprijinul politistilor din cadrul serviciilor centrale ale DCCO, BCCO Brasov, BCCO Iasi si IPJ Vaslui – Politia Municipiului Birlad, DGA si a beneficiat de sprijinul operational al luptatorilor din cadrul SIAS si Institutul National de Criminalistica.

Suportul tehnic a fost asigurat de catre Biroul Tehnic si Criminalistic din cadrul DIICOT, Directia Generala Anticoruptie si Directia Operatiuni Speciale.

Leave a Reply