Cornel Samartinean ar putea fi demis de la conducerea PMP Timis! Traian Basescu a anuntat ca liderii de organizatii care au obtinut sub 5% la alegerile locale vor fi inlaturati din functii

Colegiul National al PMP urmeaza sa se intruneasca pentru a analiza rezultatele obtinute la alegerile locale din 27 septembrie, in contextul in care partidul lui Traian Basescu a devenit aliatul PNL la nivel local si judetean.


Potrivit unor surse din PMP, citate de stiripesurse, toti liderii de organizatii judetene care n-au trecut pragul de 5% la alegerile locale urmeaza sa fie inlaturati din functii.

In aceasta situatie este si Cornel Samartinean, presedintele PMP Timis, care, in ciuda faptului ca a cheltuit peste 50.000 de euro in campania electorala pentru CJT, a obtinut doar un procent de 3,39%, multumitor doar din perspectiva faptului ca-si va recupera investitia, nu si din cea politica.

Folosind un slogan vechi de 8 ani, Acum Cornel, liderul organizatiei banatene a suferit un esec rasunator, chiar daca si-a adjudecat cinci primarii din Timis, printre care cele din Giarmata si Sacalaz.

Asta, in conditiile in care, in urma cu patru ani, la scrutinul din 2016, fost presedinta a filialei PMP Timis, Roxana Iliescu, impreuna cu secretarul general Dorin Candea, au obtinut un procent de peste 6%, rezultat care a insemnat doua mandate de consilieri in CJT.

Intre timp, cei doi au fost “maziliti” de Cornel Samartinean, astfel ca au obtinut rezultate in alte partide: Dorin Candea, consilier judetean al PNL in CJ Ilfov, iar Roxana Iliescu, consilier local in CL Timisoara, din partea Pro Romania…

Este posibil ca acest rezultat sa mai indulceasca din sanctiunile anuntate de conducerea centrala a partidului, iar Samartinean sa fie iertat si lasat, in continuare, sa  pregateasca organizatia pentru alegerile parlamentare.

In situatia lui Cornel Samartinean se mai afla Robert Turcescu, liderul PMP Dambovita si candidat la sefia CJ, si Claudiu Palaz, PMP Constanta, dar si candidatii la primariile de sector din Capitala. Reamintim ca, ieri, PNL si PMP au batut palma pentru aliante la nivel local si judetean, in toata tara.

Astfel, in urma semnarii acestui protocol de colaborare, cei de la PMP vor primi functii de vicepresedinti de consilii judetene, in conditiile a intrat in 23 de CJ-uri, dar si aproximativ 200 de functii de viceprimari, inclusiv in municipii resedinta de judet.

Ca un exemplu de onoare in politica, sa mai spunem ca liderul organizatiei PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heius, desi a castigat 33 de primarii din judet, a demisionat din functie tocmai pentru ca a pierdut sefia CJ Hunedoara… (Mara Ion)

Leave a Reply