Fostul director al Directiei Finantelor Publice Timisoara, DEMISIE de la varful PNL! “Pentru mine, onoarea si cuvantul dat sunt mai importante decat o functie”

Fostul director general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara, deputatul Lucian Heius, si-a prezentat demisia de la conducerea organizatiei judetene PNL Hunedoara, dupa ce, la recentele alegeri locale, candidatul liberal Adrian David nu a reusit sa castige presedintia Consiliului Judetean Hunedoara.


Intr-un comunicat de presa, Lucian Heius a explicat decizia de renuntare la functia de conducere pe care a detinut-o pana in 30 septembrie 2020 si a mentionat ca „onoarea si cuvantul dat” sunt mult mai importante decat demisia si, implicit, renuntarea la functia cu mare raspundere.

„Oamenii, in general, atunci cand nu reusesc sa obtina rezultatele pe care si le-au stabilit, cauta justificari si scuze. Eu sunt liberal, iar pentru mine onoarea si cuvantul dat sunt mai importante decat o functie. In consecinta, mi-am dat demisia din functia de presedinte al Partidului National Liberal Filiala Hunedoara, dar raman alaturi de colegii mei si la dispozitia conducerii nationale a partidului. Vreau sa le multumesc hunedorenilor care ne-au votat si sa-i asigur de respectul meu pe cei care nu ne-au votat”, a transmis Heius in mesajul care l-a vizat inclusiv pe premierul Ludovic Orban.

Gestul de onoare al liberalului Lucian Heius reprezinta un exemplu demn de urmat tuturor politicienilor din Romania, indiferent de formatiune.

In politica postdecembrista, romanii au asistat de prea putine ori la politicieni care au stiut sa faca pasul in spate onorabil, in urma unor rezultate mai slabe la alegerile in care au fost implicati.

Dupa alegerile locale, PNL Hunedoara are mai multi primari in judet, respectiv 33, si 310 alesi locali, asa cum a subliniat liberalul demisionar. De asemenea, la nivel national Partidul National Liberal s-a situat pe primul loc in preferintele romanilor.

„Ii felicit, inca o data, pe colegii liberali pentru rezultatele obtinute si le multumesc pentru munca depusa in aceasta campanie”, a fost concluzia de final a lui Heius.

Alaturi de presedintele filialei judetene PNL Hunedoara, tot miercuri a fost inregistrata si demisia prim-vicepresedintelui organizatiei, Adrian David, fostul city manager al municipiului Deva.

Acesta a candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara din partea Aliantei Electorale PNL-UDMR-PNTCD, cu sprijinul USR-PLUS si al FDGR Deva.

In urma numararii voturilor, el a obtinut 38.401 voturi in timp ce contracandidatul sau, Laurentiu Nistor (PSD), a strans 71.051 voturi.

Surse din partid au dezvaluit ca, dupa alegerile parlamentare din decembrie, nu este exclus ca Lucian Heius sa revina la conducerea Finantelor din vestul tarii… (Mara Ion)

Leave a Reply