BREAKING. Presedintele SUA si sotia sa, infectati cu Covid-19! “Vom incepe carantina si recuperarea imediat. Vom trece prin asta impreuna”, a anuntat Donald Trump pe Twitter

Presedintele SUA, Donald Trump, 74 de ani, a anuntat ca este infectat cu coronavirus. Intr-un mesaj pe Twitter, vizualizat de peste 700.000 de persoane, el a anuntat ca si sotia sa, Melania, a iesit pozitiva in urma testarii.


„In aceasta seara, Prima Doamna si cu mine am fost testati pozitiv la COVID-19. Vom incepe carantina si recuperarea imediat. Vom trece prin asta impreuna”, a scris Donald Trump, pe Twitter, in noaptea de joi spre vineri, la ora 1:00 (ora Washington DC).

De pe pagina de Twitter a Primei Doamne a SUA, Melania Trump, 50 de ani, a anuntat ca „dupa ce prea multi americani au trecut prin asta in acest an, presedintele si cu mine vom intra in carantina acasa, dupa rezultatul pozitiv la COVID-19. Ne simtim bine; Am anulat toate evenimentele din perioada urmatoare. Aveti grija sa fiti in siguranta si vom trece cu bine prin aceasta incercare”, se mai arata in mesaj.

Donald Trump a avut ultima aparitie publica joi dupa-amiaza, dupa ce s-a intors de la o strangere de fonduri din New Jersey. Potrivit CNN, nu prezenta simptome ale COVID-19, dar nu s-a mai oprit sa vorbeasca cu reporterii prezenti la Casa Alba.

Deocamdata este neclar daca infectarea lui Donald Trump cu coronavirus va afecta a doua dezbatere cu Joe Biden, care este programata pe 15 octombrie in Miami, Florida. Alegerile prezidentiale din SUA sunt programate pe data de 3 noiembrie 2020.

Liderul american si sotia sa au facut testele dupa ce Hope Hicks (foto 2), 31 de ani, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale lui Donald Trump, a fost testata pozitiv la coronavirus.

Ea a facut parte din grupul de consilieri care a calatorit marti cu presedintele, la bordul Air Force One, la dezbaterea electorala pe care a avut-o miercuri cu Joe Biden in Cleveland, Ohio. De asemenea, Hicks a mers cu Trump in Minnesota pentru un miting de campanie in aceeasi zi.

Joi, Trump spunea despre colaboratoarea sa ca „a fost testata pozitiv”. „Dupa cum stiti, petrec destul timp cu Hope, ca si Prima Doamna”, a mai spus el, pentru Fox News. Presedintele american mai spunea ca si-a facut testul si ca asteapta rezultatul, iar pana atunci a intrat in izolare alaturi de Prima Doamna.

Presedintele american se supune regulat testelor COVID-19, chiar daca frecventa exacta a acestora nu este cunoscuta, el fiind in grupa de risc a bolii. Colaboratorii care lucreaza in West Wing sunt testati zilnic, ca si jurnalistii acreditati la Casa Alba ori care calatoresc impreuna cu presedintele.

In urma cu o saptamana, Trump le spunea americanilor sa nu se ingrijoreze, deoarece COVID-19 „nu afecteaza practic pe nimeni”, cu exceptia batranilor si a celor cu afectiuni cardiace.

De altfel, la dezbaterea de miercuri cu Joe Biden, liderul american il critica pe oponentul sau pentru ca poarta masca foarte des si nu are evenimente de campanie la fel de mari ca ale sale. (G.G.)

Leave a Reply