Fost angajat al SRI, retinut de procurorii DNA, dupa ce a pretins 60.000 de euro pentru interventii la judecatorii de la Curtea de Apel Bacau

Ion Mihai Dinca a reusit, in ultimii ani, sa escrocheze mai multe persoane, unele dintre ele in functii importante, pretinzandu-le sume de bani in schimbul unor servicii pe care le promitea ca le va face ulterior.


Potrivit DNA, in perioada 5 august 2020 – 16 septembrie 2020, inculpatul ar fi pretins 180.000 euro in schimbul interventiilor, prin intermediul altei persoane, la judecatorii din cadrul Tribunalului Bacau si Curtii de Apel Bacau, pentru a-i determina sa dispuna punerea in libertate a unei persoane cercetate intr-un dosar al DNA, iar ulterior, in faza de judecata, aplicarea unei pedepse la inchisoare cu suspendarea executarii.

Originar din judetul Mehedinti, escrocul s-a mutat cu chirie in Bucuresti pentru a fi credibil. In cel mai recent dosar, Ion Mihai Dinca ar fi pretins de la sotia barbatului care avea probleme cu legea, suma de 90.000 de euro. Pentru ca femeia l-a rugat sa mai scada din suma pentru ca nu are atatia bani, escrocul a admis ca prima transa sa fie de „numai” 60.000 de euro.

La data de 22 septembrie 2020, Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor si a dispus arestarea inculpatului pentru o perioada de 30 de zile. Miercuri, 30 septembrie, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins contestatia inculpatului la masura arestarii preventive.

Dinca nu este la primul dosat in care este acuzat de inselaciune, dar nici la prima condamnare pentru alte infractiuni comise.

In alt dosar, Dinca a fost trimis in judecata pentru santaj si inselaciune, dupa ce s-a dat drept angajat al Guvernului si a reusit sa pacaleasca o femeie din comuna gorjeana Bilteni cu suma de 500 de lei.

Angajatii Directiei Generale Anticoruptie au fost sesizati de femeia santajata, iar escrocului i s-a intocmit dosat penal.

Ion Mihai Dinca ar avea un bogat trecut infractional, facand puscarie in doua randuri pentru trafic de influenta. El s-a ales cu 4 ani de inchisoare dupa ce le-a promis unor tinere absolvente de Drept ca le va ajuta sa intre in Barou.

Intr-un alt dosat, Dinca este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu dupa ce a inselat doua femei carora le-a promis angajari la stat, pe posture bine platite.

Cele doua persoane „vrajite” de escroc sunt o consiliera judeteana PSD din Constanta, candidata pentru un nou mandat si o fosta directoare DSV, candidata PMP pentru o primarie din Mehedinti. (V.E.)

Leave a Reply